12/4/18

EXIS 1998--2001

Αρχικά Μέλη:
Σπύρος Κοντάκης -κιθάρες, σύνθεση, ενορχήστρωση
Γιώργος Φωτόπουλος -ντράμς, επεξεργασία ήχου Δημήτρης Παΐζης -πιάνο, πλήκτρα, φωνητικά (ως το 2000) Barry Zealey -μπάσο, φωνή, φωνητικά Μάντυ Λάμπου -φωνή (ως το 2000) Raquel Martins Correia -φωνή (ως το 2000)
Άλλα Μέλη:Σοφία Μυσίρη, Νταϊάνα Αλεξανδράτου, Βασίλης Γκίνος, Αμαρυλλίς

Διάρκεια: 1998-2001, 2003
Οι eXis πήραν το όνομα τους από την αρχαιοελληνική λέξη «έξις» που σημαίνει τη συνήθεια που αποκτήθηκε με την επανάληψη μιας πράξης ή με τη συνεχή επίδραση του ίδιου παράγοντα. Για τους ίδιος η exis σηματοδοτεί τις εμμονές ή τον εθισμό των μελών, σε μουσικά είδη, τα οποία συντελούν στη δημιουργία μιας performing άποψης. Μετά τις απαραίτητες πρώτες επαφές των μελών ξεκινούν και οι πρόβες και οι ηχογραφήσεις, για την πρώτη δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει το 1999 από την FM Records με τίτλο «Ο Άλλος μου Εαυτός» με 12 τραγούδια όλα σε στίχους του συγγραφέα Δημήτρη Σωτάκη ενώ παράλληλα ξεκινούν ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, σε clubs, μουσικές σκηνές και χώρους συναυλιών. Το 2000 ηχογραφούν το τραγούδι "Όνειρά μου", με τους "Ομήρου απόγονοι", στη δισκογραφική τους δουλειά "nihil est". Μετά αποχωρεί η Μάντυ Λάμπου. Την ίδια περίοδο ηχογραφούν και το CD single "Brasil", με τη συμμετοχή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι αποχωρήσεις όμως δεν σταματούν εκεί αφού φεύγουν η Raquel και ο Δημήτρης Παΐζης. Στο τέλος του έτους κυκλοφορεί το single "Τι θέλουνε τα μάτια σου". Το 2001 το γκρουπ ξεκινά ακροάσεις νέων φωνών. Η Σοφία Μυσίρη και η Νταϊάνα Αλεξανδράτου επιλέγονται. Ξεκινούν πρόβες και ηχογραφήσεις για τη δεύτερη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Drink, Rain, Eat... Wood", η οποία όμως δεν κυκλοφόρησε. Δίνεται μία και μοναδική ζωντανή εμφάνιση, με αυτή τη σύνθεση, στη μουσική σκηνή "Στον αέρα", όπου παρουσιάζονται και τα νέα τραγούδια και γρήγορα έρχεται η διάλυση του συγκροτήματος.

Το 2003 ο Σπύρος Κοντάκης, με το Βασίλη Γκίνο και την Αμαρυλλίς, σε μια προσπάθεια επανεμφάνισης των EXIS, κυκλοφορεί το CD single "Είναι η πρώτη φορά" χωρίς μεγάλη επιτυχία.

EXIS & Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Brasil
https://www.youtube.com/watch?v=ggNZUQH_GEs
Βραζιλία (Παραδοσιακό)


EXIS -Ο άλλος εαυτός μου
https://www.youtube.com/watch?v=h7ac8SDQbJ4
Στίχοι: Δημήτρης Σωτάκης
Μουσική: Σπύρος Κοντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες