8/4/18

Κώστας Βλουτής

Ο δημοσιογράφος, ειδικευμένος σε θέματα ΑμΕΑ και στιχουργός Κώστας Βλουτής γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά και πέθανε στις 9 Οκτωβρίου 2017 και τελείωσε το Οικονομικό Λύκειο.
Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε ήταν ο δημοσιογράφος-παρουσιαστής Χρήστος Οικονόμου όπου του δίνει άνεση κινήσεων, χώρο και χρόνο να βοηθήσει με τις θεματολογίες του ανάπηρους συμπολίτες μας που στηρίζονται πλέον σ' εκείνον για να βρει λύσεις φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας τα προβλήματά τους. Κάνει διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση, αλλά αυτή που τον καθιερώνει στην συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού είναι “Ο Ει-δικός μας Κόσμος“ στο Τηλεάστυ για 11 χρόνια. Παράλληλα αρθρογραφεί σε εφημερίδες-περιοδικά, ενώ διοργανώνει εκατοντάδες συναυλίες υπέρ των ΑμΕΑ. Ο Κώστας Βλουτής έχει γράψει, σε μουσική Σταύρου Μπότσιου, τον ύμνο στη θέληση των ΑμΕΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ“, ύμνο τον οποίον προλογίζει σε δίσκο του η παγκόσμια ρέκορντ γούμαν του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα. Για την προσφορά του αυτή έχει τιμηθεί από διάφορους φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ γυρίστηκε και ταινία για τη δράση του. Ως στιχουργός έχει συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες και τραγουδιστές κυρίως κατά τη δεκαετία του ΄80 και έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλς τραγουδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Κι αν απόψε σε θυμήθηκα
https://www.youtube.com/watch?v=T7ZKLOgHeFc
Στίχοι: Κώστας Βλουτής
Μουσική-Εκτέλεση: Πάνος Μαρίνος
Από το Lp "Ψεύτικα δεν αγαπώ" (1984)


Τα σημάδια του έρωτα
https://www.youtube.com/watch?v=WboSL_9up2c
Στίχοι: Κώστας Βλουτής Μουσική: Αντώνης Τσίχλας Εκτέλεση: Δέσπονα Μαντά
Από το δίσκο "Δεν μπορεί να 'σαι δικός μου" (1985)

2 σχόλια:

  1. Έβγαλε. Το.οικονομικό. λύκειο. ΝΙΚΑΙΑΣΚΑΙ, όχι, του.Πειραιά. μεγάλωσε. Στη.Νίκαια, και,δεν,έφυγε. Ποτέ, από, εκεί. Ήταν. Ένας. Πολύ, σεμνό. Άνθρωπος. Και.ήμουν. πολύ, τυχερή. Που.τον.γνώρισα. γιατί. Πηγαίναμε. Στο.ίδιο. σχολειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες