27/4/18

ΑΛΚΗ

Αλκή = Δύναμη
Μέλη:
Δήμητρα Καραγιάννη -φωνή,στίχοι
Δημήτρης Γαύρος -φωνή,μουσική

Έτος Ίδρυσης: 2009
Περιοχή: Κοζάνη

Οι "ΑΛΚΗ" έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής δύο δισκογραφικές δουλείες, η πρώτη με τη δισκογραφική επιμέλεια του Φίλιππου Πλιάτσικα και η πιο πρόσφατη αυτόνομα. Η μουσική κινείται και εξελίσσεται μεταξύ ηλεκτρονικής μουσικής, έντεχνο-ροκ και μουσικές μπαλάντες.

Η Δήμητρα Καραγιάννη γεννήθηκε στην Κοζάνη. Τελείωσε το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση και τον τομέα της ειδικής αγωγής. Έχει επιμεληθεί την έκδοση βιβλίων, ενώ συμμετέχει στην κυκλοφορία του λογοτεχνικού περιοδικού «Παρέμβαση». Συμμετείχε σε τοπικά και πανελλαδικά συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες, και έχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά. Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως δημοσιογράφος. Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων και έχει λάβει μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ασχολείται με τη μουσική, τη στιχουργική και το τραγούδι. Την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα γράμματα και οι τέχνες, είτε ως άμεση δημιουργία, είτε ως έμμεση απασχόληση, και συμμετέχει ποικιλοτρόπως στην παραγωγή και διακίνησή τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής».

Ο Δημήτρης Γαύρος γεννήθηκε το 1979 στη Λάρισα. Στα δέκα του χρόνια πήγε στην Κοζάνη, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός είχε ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική. Παίζει πλήκτρα και κιθάρα, και τραγουδάει. Από το 2003 και μετά αρχίζει να ασχολείται πιο συστηματικά με τα μουσικά πράγματα, ενώ γράφει δική του μουσική για τραγούδια. Το 2004 δημιουργεί με τη Δήμητρα Καραγιάννη το γκρουπ «Αλκή», τραγουδάει και υπογράφει τη μουσική των τραγουδιών τους. Το 2009 οι «Αλκή» κυκλοφορούν την πρώτη τους επίσημη δισκογραφική δουλειά από το ΜΕΛΥΔΡΟ, με διανομή της MINOS EMI. Ο δίσκος είχε τίτλο «Σε δυο εαυτούς» και ήταν μια παραγωγή του Φίλιππου Πλιάτσικα. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχώρισαν το «Ακόμα δε σε ξέρω» και η διασκευή του γνωστού τραγουδιού των Πυξ Λαξ «Όλο μ’ αφήνεις να σ’ αφήσω». Οι «Αλκή» έχουν πραγματοποιήσει συμμετοχή και στο Cd του Φ. Πλιάτσικα «Μπαλαρίνες επιτρέπονται», ενώ έχουν συνεργαστεί μαζί του σε Live εμφανίσεις, όπως στο Fix της Θεσσαλονίκης, στο Γυάλινο μουσικό θέατρο της Αθήνας, στον Βόλο και αλλού. Συνεργάστηκαν επίσης και με άλλους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως είναι οι Όναρ, ο Διονύσης Σαββόπουλος (διασκεύασαν την «Θαλασσογραφία»), ο Φώτης Ανδρικόπουλος, ο Δημήτρης Καρράς, οι Αντίπερα Όχθη κ.α. Τραγούδια τους παίζονται σε κάποιους από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Το δεύτερο cd είναι σχεδόν έτοιμο και θα κυκλοφορήσει ως μια ανεξάρτητη παραγωγή, ενώ τραγούδια του ήδη παρουσιάζονται σε live εμφανίσεις με πολύ καλές κριτικές έως τώρα. Τη μουσική των τραγουδιών και σ’ αυτό το cd υπογράφει ο Δημήτρης Γαύρος, ενώ οι στίχοι είναι διαφόρων καταξιωμένων στιχουργών.

Για το συγκρότημα "Αλκή"
https://www.youtube.com/watch?v=g-Q0rqtEcHQ

ΑΛΚΗ -Το χρώμα των ονείρων ft. Β.Κουλιανού
https://www.youtube.com/watch?v=wUO2ToojbMo
Στίχοι: Δήμητρα Καραγιάννη
Μουσική: Δημήτρης Γαύρος


ΑΛΚΗ -Ακόμα δε σε ξέρω ft. Φίλιππος Πλιάτσικας
https://www.youtube.com/watch?v=HC5XNnoPbKc
Στίχοι: Δήμητρα Καραγιάννη
Μουσική: Δημήτρης Γαύρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες