8/3/18

Κώστας Κωτούλας (1938-2018)

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός και στιχουργός Κώστας Κωτούλας γεννήθηκε το 1938 στη Ναύπακτο. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα όμως τελικά τον κέρδισε, ο στίχος και το ραδιόφωνο, αλλά και η διαφήμιση αφού συνεργάστηκε με τον Νίκο Δήμου, τον Μάριο Ποντίκα, τον Γιώργο Σκούρτη, τον Κώστα Μουρσελά. Στίχους του τραγούδησαν, μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρινέλα, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Σταμάτης Κόκκοτας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Βίκυ Μοσχολιού κ.ά. ενώ μουσική έγραψε ο Γιάννης Σπανός για τις θεατρικό-κινηματογραφικές παραστάσεις. Ο Κώστας Κωτούλας πέθανε στις 5 Φεβρουαρίου 2018.

Μεγάλες του Επιτυχίες: Βάρκα χωρίς πανιά, Μαυρομαλλούσα κοπελιά (Βιολάρης), Η Ελένη στο μπαλκόνι, Η μπαλάντα της Καίτης (Χωματά), Χθες Αργά, Με πνίγει τούτη η σιωπή (Μαρινέλλα), Μίλα μου σαν τη βροχή (Μητσιάς), Οι πεταλούδες (Φέρτης), Τι αγάπη (Γαλάνη) κ.ά.

Τι αγάπη
https://www.youtube.com/watch?v=luJAP9vWuIU
Στίχοι: Κώστας Κωτούλας
Μουσική: Γιάννης Σπανός
Εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη
Την περίοδο 1971 1973 που η Γαλάνη εμφανίζεται στην μπουάτ "Ζουμ" μαζί με το Μητσιά κάνει αρκετά σαρανταπενταράκια που μετά εξαφανίζονται.Το παραπάνω τραγούδι από τα πολύ τρυφερά σε μουσική του Σπανού και στίχους του Κώστα Κωτούλα

Με πνίγει τούτη η σιωπή
https://www.youtube.com/watch?v=1IcKNq5qiu0
Στίχοι: Κώστας Κωτούλας
Μουσική: Γιάννης Σπανός
Πρώτη εκτέλεση: Μαρινέλλα
Δίσκος: « ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ», 1970 
Άλλες εκτελέσεις: Δήμητρα Γαλάνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες