14/11/17

REPLETE: Αντώνης & Δημήτρης Παπαβομβολάκης

Τα αδέλφια Αντώνης και Δημήτρης Παπαβομβολάκη κρύβονται πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Πήγασος αλλά και πίσω από το αγγλόφωνο συγκρότημα The Replete Bros. (1995--2004).

Τα αδέλφια Παπαβομβολάκη, μεγάλωσαν στην Αθήνα και ασχολούνται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Το 1995 δημιουργούν μαζί με ένα κοινό τους φίλο τον Αποστόλη Ηλιόπουλο, το αγγλόφωνο συγκρότημα REPLETE (που στα ελληνικά σημαίνει πλήρης ή γεμάτος) και κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Miracle", ένα πολύ μελωδικό album με pop ήχους και soul στοιχεία. Αργότερα η ενασχόλησή των δύο αδελφών με τη country μουσική θα τους οδηγήσει στη δημιουργία του δεύτερου album τους, το "Crossroads" (2002) υπογράφοντας πλέον σαν The Replete Bros. Για το δίσκο τους αυτό ήταν δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2003 και το 2004, υποψήφιοι για το βραβείο Global Artist Award του Country Music Association των Η.Π.Α., του επίσημου φορέα στήριξης και προώθησης της Country μουσικής. Με αφορμή τις υποψηφιότητες αυτές, συμμετέχουν στο Fan Fair 2004, ερμηνεύοντας σε επίσημη βραδιά στο Nashville των Η.Π.Α. τραγούδια από το άλμπουμ αυτό, καθώς και μια διασκευή του '"All Alone Am I / Μη Τον Ρωτάς Τον Ουρανό" του Μάνου Χατζιδάκι.

Στα τέλη του 2004 αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική δισκογραφία σαν στιχουργοί και συνθέτες υπό την επωνυμία ΠΗΓΑΣΟΣ. Από το 2005 κυκλοφορούν ποπ τραγούδια τα οποία υπογράφουν ως συνθέτες, στιχουργοί, ενορχηστρωτές και παραγωγοί και συνεργάζονται με καλλιτέχνες όπως οι Σάκης Ρουβάς (Εγώ χωρίς εμένα, Για σένα εγώ μπορώ), Έλενα Παπαρίζου (Πού πήγε τόση αγάπη), Μαντώ (Δωσ' μου λόγο να σωθώ), Χρύσπα  (Άντρες εκατό τοις εκατό, Μου κάνει πλάκα ο Θεός, Φεύγω για το 7) Άννα Βίσση, Καίτη Γραμπή και άλλοι. Το 2009, δημιούργησαν το δικό τους studio, MusicRow - Athens, με σκοπό την επίτευξη νέων στόχων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

The Replete Bros - Hurt
https://www.youtube.com/watch?v=2NwrLilWhpg
Από τις πρόβες των Replete Bros για τον νέο κύκλο εμφανίσεων του 2012.


Εγώ χωρίς εμένα
https://www.youtube.com/watch?v=5hn2t61fik4
Στίχοι-Μουσική: Πήγασος
Από το δίσκο "Σ' έχω ερωτευθεί", 2005


1 σχόλιο:

  1. Ο Δημήτρης Παπαβομβολάκης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1974 στην Αθήνα. Με τον αδελφό του Αντώνη ασχολούνται με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία. Από τα 8 του χρόνια, που αποκτά το πρώτο μουσικό του όργανο - μια κλασική κιθάρα- ξεκινά μαθήματα μουσικής με τον καθηγητή κλασικής κιθάρας Νίκο Γράψα και σύντομα αρχίζει να αναπτύσσει τις δικές του μουσικές ιδέες. Σε ηλικία 14 ετών συνθέτει τα πρώτα του τραγούδια, ενώ παράλληλα εξελίσσει τη στιχουργική του ικανότητα, γράφοντας στίχους και ποιήματα στην ελληνική αλλά και την αγγλική γλώσσα. Το 1993 ξεκινά τη φοίτησή του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ενώ παράλληλα διατηρεί άσβεστη την αγάπη του για τη μουσική. Όντας ακόμα φοιτητής, δραστηριοποιείται με τον αδελφό του Αντώνη στο χώρο της διαφημιστικής μουσικής, δημιουργώντας μερικά από τα πιο διαχρονικά μουσικά σήματα ραδιοφωνικών I.D.s (Galaxy 92, Love Radio, Real Fm, Orange 93.2 κ.ά), μία ασχολία που περιστασιακά διατηρούν μέχρι και σήμερα.
    Στα μέσα της δεκαετίας του '90, με τον αδελφό του Αντώνη και τον κοινό τους φίλο Αποστόλη Ηλιόπουλο δημιουργούν το αγγλόφωνο συκρότημα των Replete και κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Miracle", ένα μελωδικό album με pop ήχους και soul στοιχεία. Ο δίσκος περιλαμβάνει 8 πρωτότυπα τραγούδια, με τον Δημήτρη να συμμετέχει σε όλα σαν συνθέτης και στιχουργός , ενώ παράλληλα στο στούντιο όλοι μαζί κάνουν την ενορχήστρωση, τα φωνητικά και παίζουν όλα τα όργανα. Προς το τέλος της δεκαετίας, ολοκληρώνει τις πανεπιστημιακές του σπουδές στον τομέα της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, καθώς επίσης και τις σπουδές του στη γαλλική γλώσσα κατακτώντας το Diplôme approfondi de langue française (D.A.L.F.) και αφοσιώνεται ολοκληρωτικά πλέον στη μουσική.
    Στη στροφή της χιλιετίας, η ενασχόλησή τους με την Country μουσική οδηγεί τα δύο αδέλφια στη δημιουργία του δεύτερου δισκογραφικού τους εγχειρήματος "Crossroads" (ως Replete Brothers πια) που θα τους χαρίσει για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2003 και το 2004, υποψηφιότητα για το διεθνές βραβείο Global Artist Award του Country Music Association των Η.Π.Α., του επίσημου φορέα στήριξης και προώθησης της Country μουσικής σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο δίσκο αυτό οι δυο τους υπογράφουν τη σύνθεση, τους περισσότερους από τους στίχους, την ενορχήστρωση και την παραγωγή, αλλά και ερμηνεύουν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Με αφορμή τις υποψηφιότητες αυτές, ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τραγουδούν ζωντανά σε ειδική συναυλία τραγούδια από τον δίσκο αυτό, καθώς και μία διασκευή του "Μη Τον Ρωτάς Τον Ουρανό"/"All Alone Am I" του Μάνου Χατζιδάκι στο αμερικανικό κοινό.
    Από τα τέλη του 2004, δραστηριοποιούνται στην ελληνική δισκογραφία σαν επαγγελματίες συνθέτες, στιχουργοί, ενορχηστρωτές και παραγωγοί υπογράφοντας συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία MINOS-EMI υπό την επωνυμία "Πήγασος". Από το 2005 κυκλοφορούν πάνω από 150 πρωτότυπα τραγούδια με γνωστούς ερμηνευτές, γνωρίζοντας αξιοσημείωτη επιτυχία, διευρύνοντας τη συνεργασία τους και με τις δισκογραφικές εταιρίες SONY/BMG, LEGEND, WARNER MUSIC GREECE και δουλεύοντας με κορυφαίους session μουσικούς σε μερικά από τα καλύτερα Recording Studios στην Ελλάδα.
    Από το 2009 δημιουργούν το δικό τους, υψηλών προδιαγραφών στούντιο ηχογράφησης Music Row Studio, ενώ παράλληλα, συνεχίζουν την τραγουδοποιία, συνεργαζόμενοι με προβεβλημένους δημιουργούς και καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Aπό τον Ιούνη του 2015, ξεκινά, ως DIMY πια, την προσωπική του δισκογραφία, με τα singles "Flow", "Cover Me" και "70 Days Ago" σε συνεργασία με τη δισκογραφική 14Music.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες