7/10/17

Αγνή (τραγουδίστρια)

Γεννήθηκε στην Αθήνα
Η Αγνή Χατζηκοτάκη ερμηνεύει με χαρακτηριστική άνεση ένα πλούσιο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο έντεχνο, λαϊκό, μπαλάντες, ρεμπέτικο και ελαφρό τραγούδι. Η Αγνή από πολύ μικρή ξεκινάει μουσικές σπουδές.
Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Καλλιθέας και λίγο αργότερα τελειοποιεί τις σπουδές της δίπλα στην κα. Ρίτα Χριστοπούλου. Παρακολουθεί τρία χρόνια μαθήματα στην Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου. Ταυτόχρονα παίρνει μαθήματα χορού, αρχικά στην σχολή Μέτση και αργότεραι δίπλα στον Φώτη Μεταξόπουλο. Μια εκδρομή με το φροντιστήριο των Αγγλικών στο χορευτικό κέντρο Camping N. Κηφισιάς, στάθηκε η αρχή για να βηματίσει δειλά στους μουσικούς δρόμους της εποχής, με ρεπερτόριο και ακούσματα από Joan Baez, Vicky Leandros, Joplin, Karol, King, Melani κ.ά.. Ερμηνεύει με επιτυχία ένα μεγάλο ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, και όχι μόνο. Το 1974 κερδίζει το Α΄ Βραβείο ερμηνείας, με το τραγούδι "Apres toi" και ένα χρόνο αργότερα κάνει το πρώτο της single με τίτλο "Δεν είμαι πια μωρό". Επαγγελματικά ξεκινάει μια σταθερή πορεία με εμφανίσεις κυρίως στα πολυσυζητημένα night clubs και μαγαζιά της εποχής όπως τα "Δειλινά" και "Φαντασία" καλύπτοντας κυρίως το χορευτικό και το ελαφρό πρόγραμμα πίστας και συνεργάζεται με γνωστούς μαέστρους, μεγάλες ορχήστρες και συνεργάζεται με τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού: Διονυσίου, Πάριος, Πουλόπουλος, Ζαμπέτας, Κανελλίδου, Γ. Μαρίνος, Τουρνάς κ.α.  Το 1978 εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι "Που να ψάξω να σε βρω" που έγινε γνωστό από την κινηματογραφική ταινία "Ο Ποδόγυρος". Ακολουθούν κι άλλες συμμετοχές στο ίδιο Φεστιβάλ, όπως και εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Το 1981 την αγκαλιάζει η ομογένεια της Αυστραλίας. Κάνει εμφανίσεις στο Channel O, και ακολουθεί μεγάλη περιοδεία. Σύντομα την βρίσκουμε να κάνει εμφανίσεις στην Νέα Υόρκη, Γερμανία και άλλα μέρη του κόσμου, πάντα με μεγάλη επιτυχία. Η Αγνή τραγουδούσε και σε πολλές διαφημίσεις στη τηλεόραση του '80. Είχε χαρακτηριστική φωνή, και είχε κάνει κάποιες σπάνιες εμφανίσεις σε κάποια show της εποχής.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται μόνη ή με την ορχήστρα της σε μουσικές σκηνές και μουσικές εκδηλώσεις. Επίσης με το ζεστό της ταπεραμέντο καλύπτει με ζωντάνια εκδηλώσεις για παιδιά, χοροεσπερίδες, συνέδρια, συναυλίες με τραγούδια από όλο το φάσμα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. 

Μια ζωή σ αγαπώ (Io Penso A Te) -
https://www.youtube.com/watch?v=SpfpWZG6uYI
Ελλ.. Στίχοι Κώστας Μπαλαχούτης
Εκτέλεση: Αγνή

E penso a te - Spagna   
https://www.youtube.com/watch?v=hKH-Rfs_eRQ

Μεγάλες Κουβέντες
https://www.youtube.com/watch?v=i8ToZY59oZs
Στίχοι-Μουσική: Τάσος Βογιατζής
Εκτέλεση: Αγνή

 

Το καφεδάκι
https://www.youtube.com/watch?v=c7RHda59XZA
Στίχοι: Γιώργος Φωτεινάκης
Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος
Εκτέλεση: Αγνή


1 σχόλιο:

  1. Τόσο ωραίο, τόσο πραγματικό, με ερωτική και συμφιλιωτικη διαθεση! Τι καλή που είναι η Αγνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες