9/10/17

Το συγγραφικό δίδυμο Ρέππας - Παπαθανασίου

Ένα από τα πιο πετυχημένα συγγραφικά θεατρικά, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δίδυμα στη χώρα, είναι αυτό του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου. Οι πιο γνωστές τους τηλεοπτικές σειρές ήταν οι "Τρεις Χάριτες" και "Το δις εξαμαρτείν" ενώ στον κινηματογράφο το "Safe Sex", 'Το κλάμα βγήκε από το Παράδεισο", "Οξυγόνο" και "Αυστηρώς Κατάλληλο". Έχουν γράψει δικά τους θεατρικά έργα ενώ έχουν διασκευάσει θεατρικά άλλων.

Ο Μιχάλης Ρέππας είναι ηθοποιός και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1959 στο Λουτράκι Κορινθίας. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου.Παράλληλα εργάζεται και σαν ηθοποιός στα έργα που γράφει ο ίδιος αλλά και έργα άλλων. Από το 1987 συνεργάζεται με τον Θανάση Παπαθανασίου γράφοντας και σκηνοθετώντας για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

O Θανάσης Παπαθανασίου αποτλεί τον συγγραφικό του alter ego του Μιχάλη Ρέππα. Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι γράφουν τους ρόλους τους έχοντας ήδη αποφασίσει για το ποιος ηθοποιός θα τους υποδυθεί.

Το Δις Εξαμαρτείν (Τίτλοι Έναρξης)
https://www.youtube.com/watch?v=-lBJWXWJ6dY
Το τραγούδι των τίτλων της σειράς ερμηνεύει η Miranda Martino και λέγεται Meglio Stasera


"Το δις εξαμαρτείν" είναι τηλεοπτική κωμική σειρά του Mega Channel, η οποία προβλήθηκε από τον Οκτώβριο του 1993 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1996. Σεναριογράφοι ήταν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου και πρωταγωνιστούσαν η Νένα Μεντή, η Ντίνα Κώνστα, ο Χάρης Σώζος και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Βασικό θέμα της σειράς ήταν η ταυτόχρονη ερωτική σχέση με δύο άτομα και θεωρήθηκε πρωτοπόρα στην ελληνική τηλεόραση.

Οι Τρεις Χάριτες (Τίτλοι Έναρξης)             
https://www.youtube.com/watch?v=qChBIeSbLuk
Μουσική:  Αντώνης Πλέσσας


"Οι τρεις Χάριτες" είναι τηλεοπτική κωμική σειρά που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel τις τηλεοπτικές περιόδους 1989 ως το 1992. Ήταν ένα από τα πρώτα σήριαλ που προβλήθηκαν στην νεοσύστατη τότε ιδιωτική τηλεόραση και σημείωσε τεράστια επιτυχία, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Η σειρά περιέγραφε την καθημερινότητα τριών αδερφών, οι οποίες αποφάσισαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι, αλλά και όλα τα αστεία περιστατικά αυτής της συμβίωσης. Στη σειρά πρωταγωνιστούσαν η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Νένα Μεντή και η Μίνα Αδαμάκη. Το σενάριο της σειράς υπέγραφαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες