31/8/17

Μαίρη Έσπερ

Η μουσικός, τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής Μαίρη Έσπερ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σπούδασε στο Saint Joseph και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, απ' όπου έλαβε Πτυχίο Μετάφρασης / Διερμηνείας. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Κεντρικό Ωδείο του Κώστα Κλάββα, απ' όπου απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας το 1990 και συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο σπουδάζοντας φωνητική με την Άννα Διαμαντοπούλου στο διάστημα 1990-1995 και πήρε Πτυχίο Σύγχρονου Τραγουδιού. Η διδακτική της εμπειρία περιλαμβάνει μαθήματα Ιστορίας της Μουσικής στα σεμινάρια του Δήμου Χαλανδρίου (1990), διδασκαλία στα τμήματα Βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ ΞΥΝΗ (Θεωρία, όργανα, μουσικό παιχνίδι, στοιχεία Μουσικοθεραπείας) κατά τα έτη 1990-1995, ενώ διδάσκει Φωνητική στο Σύγχρονο Τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum, στο Εθνικό Ωδείο (Παρ/μα Πειραιά) και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου και το Ωδείο Τέχνης Γ. Φακανάς.

Έχει πίσω της μία καριέρα 25 και πλέον χρόνων, τραγουδήσει σε πολλές σκηνές και έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναυλίες, με τον Γιάννη Σπανό, τον Μαυρουδή, τη Λεονάρδου, τον Κραουνάκη, τη Martha Moreleon, το λάτιν συγκρότημα Apurimac και το μουσικό σχήμα «Οδοιπόροι». Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε συνεργασία με το Ωδείο Athenaeum, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ ξεχωρίζουν οι συναυλίες της «Με Πανσέληνο», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Την περίοδο 1993-99 ήταν η ψυχή του μουσικού σχήματος A CAPPELLA και η οικοδέσποινα του ομώνυμου μικρού, αλλά οικείου χώρου στον Πειραιά, που φιλοξένησε κατά καιρούς μουσικούς και τραγουδιστές του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού.

Οι δισκογραφικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
α) το άλμπουμ «ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΙ» σε μουσική Νότη Μαυρουδή και παραγωγή Σταμάτη Κραουνάκη, που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 1997 από την FM RECORDS.
β) Συμμετοχή στο άλμπουμ «Το βαριετέ της τρέλας», σε μουσική Κώστα Μουστάκα το 2002.

Αυτό τ ΄αγόρι
https://www.youtube.com/watch?v=5AQ_PYJTmGo
Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος
Μουσική: Νότης Μαυρουδής
Εκτέλεση: Μαίρη Έσπερ, , ,
Από το δίσκο ''Ζωές Από Μετάξι'' (12 τραγούδια για τη Μαίρη 'Εσπερ)


Παράφορα φεγγάρια
https://www.youtube.com/watch?v=VBsPd4vTe7U
Στίχοι: Μαρία Θάνογλου
Μουσική: Νότης Μαυρουδής
Εκτέλεση: Μαίρη Έσπερ
Δίσκος: "Ζωές από μετάξι" 1996

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη συνεργασία με τον Μαυρουδή στο ΖΩΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΆΞΙ.
    Τι στιβαρή φωνή, τι προσωπικότητα ! Είναι καταπληκτική τραγουδίστρια. Τα τραγούδια από τα καλύτερα του Μαυρουδή. Υπέροχος Δίσκος, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες