1/7/17

"Δεν σας αρέσει η Φούλη Δημητρίου;"

Η τραγουδίστρια Φούλη Δημητρίου γεννήθηκε το 1947 στις Κεχριές Ευβοίας. Τραγουδούσε σε νυκτερινά κέντρα και έκανε τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα το ΄60 κάνοντας "σεκόντο" σε γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές όπως οι Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, ο Αντώνης Ρεπάνης, ο Νίκος Σπυρόπουλος κ.α. ενώ εμφανίστηκε και σε πολλές ελληνικές ταινίες. Ο πρώτος προσωπικός δίσκος της κυκλοφορησε στα μέσα της δεκαετίας του '70 και είχε το τίτλο "Τα πρώτα μου" έκτοτε ακολούθησαν πολλοί δίσκοι: "Σε σταυρώνουν αγάπη" (1976), "Είναι γεγονός" (1979), "Τί λόγια να πω" (1981), "Με αγάπη" (1983), "Θα το μαντέψεις" (1987), "Μεγάλες Επιτυχίες" (1994), "Μεγάλες Κυρίες" (1994), "Τραγούδια του ’50" (1995), "Τραγούδια από τις 45 στροφές" (1997). Συμμετέχει ακόμη στους δίσκους: "Τα Κινηματογραφικά" (1990), "Ελληνικός Κινηματογράφος, 1" (1990) καθώς και στο δίσκο "ζωντανής" ηχογράφησης "Στη σφίγγα" (1994).

Ακόμη και ο υπουργός εργασίας του ΠΑΣΟΚ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ στις αρχές της δεκαετίας του '90 είχε εκφράσει δημόσια το θαυμασμό του για την φωνή της. Συγκεκριμένα, το 1994, όταν ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ, είχε εκφράσε την άποψη ότι τα δωρεάν εισιτήρια της Εργατικής Εστίας δεν πρέπει να ισχύουν για τα νυχτερινά κέντρα και οι δημοσιογράφοι μετέφεραν την ερώτηση προς τον Υπουργό για τα εισιτηρια που εδινε η Εργατική Εστία για να πάνε να διασκεδάσουν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι "σε σκυλλάδικα"; Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος είπε τότε την ιστορική ατάκα: "Σκυλλάδικα? Αυτά ειναι κέντρα πολιτισμού! Δηλαδή δε σας αρέσει ο ΛεΠα? Δε σας αρέσει η Φούλη Δημητρίου?".

Και κάπως έτσι βγήκε και το σύνθημα ''ΙΟΥ, ΙΟΥ, ΙΟΥ, ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗ ΦΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ''. 

Σαν το γέρικο το καράβι
https://www.youtube.com/watch?v=L6KsZISFRlg
Στίχοι-Μουσική: Μπάμπης Μαρκάκης
Εκτέλεση: Φούλη Δημητρίου



Φεύγεις καλέ μου
https://www.youtube.com/watch?v=vfw8SmRN6Dc
Στίχοι-Μουσική: Απόστολος Καλδάρας
Εκτέλεση: Φούλη Δημητρίου

1 σχόλιο:

  1. Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος υπήρξε πολιτικός με μεγάλη απήχηση στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Ήταν γνωστός για τον αυθόρμητο τρόπο έκφρασής του αλλά και τις σκληρές εκφράσεις που συχνά χρησιμοποιούσε για τους αντιπάλους του.

    Ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος (Μυγδαλιά Αρκαδίας, Μάιος 1918 - Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2003) ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, βουλευτής Β΄ Αθηνών και πολλές φορές υπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες