3/6/17

Δημοσθένης Μυλωνάς

"Με βάφτισαν ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ. Οι συμμαθητές το κάνανε ΔΗΜΟ. Δεν συμφώνησα ποτέ. Χαίρομαι όταν με φωνάζουν ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ. Ευχαριστώ."

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής Δημοσθένης Μυλωνάς τελείωσε το ελληνογαλλικό σχολείο του Λεοντείου Λυκείου Αθηνών και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεμπιστήμιο Θράκης. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και την Σχολή Σκηνοθεσίας Σταυράκου. Υπήρξε το χρυσό παιδί της ελληνικής τηλεόρασης της δεκαετίας του ’90 και έγινε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος και αγαπητός πλάι στην Ρούλα Κορομηλά. Το ταλέντο του όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού έπαιξε σε κάποιες βιντεοταινίες της εποχής και υπέγραφε κείμενα για τα έργα ττα οποία ανέβαζε. Έπαιξε με επιτυχία σε τηλεοπτικές σειρές αλλά κα στο θέατρο και κυρίως κωμικούς -επιθεωρισιακούς ρόλους. Ασχολήθηκε ακόμη με την σύνθεση και την μουσική γράφοντας ο ίδιος κωμικοελαφρολαϊκά άσματα με μεγάλη πέραση  όπως το σουξέ "Είχα πάει λαϊκή". Έχει και προσωπική δισκογραφική πορεία με τρεις δίσκους "Είχα πάει λαϊκή" (1993), "Θα τα καψω" (1995) και "Φιλιά σε Όλους" (1997) ενώ άλλα τραγούδια του έχουν τραγουδήσει ο Λευτέρης Πανταζής ("Στον έβδομο ουρανό", "Όλα τα λεφτά λουλούδια"), η Θέλξη ("Έχεις τα μάτια"), ο Σχοινάς, ο Μαντάς, η Παπαρίζου και κάποιες άλλες νεαρές τραγουδίστριες.

Για ένα μεγάλο διάστημα έζησε για βιοποριστικός λόγους στο εξωτερικό Κύπρο, Βρυξέλλες και Λος Άντζελες. Μία όμως από τις πιο άσχημες στιγμές της ζωής του ήταν όταν δέχθηκε δολοφονική επίθεση από αγνώστους έξω από την πολυκατοικία του σπιτιού στου Ζογράφου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Είχα πάει λαϊκή (Video Clip)
https://www.youtube.com/watch?v=Yc18wT56cT0
Στίχοι-Εκτέλεση: Δήμος Μυλωνάς
Μουσική: Μουράτ Τεκίν
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος


Στον έβδομο ουρανό (Video Clip)
https://www.youtube.com/watch?v=mjlK9gY7BiI
Στίχοι-Μουσική: Δήμος Μυλωνάς
Δίσκος: Στον Έβδομο Ουρανό (2000)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες