15/5/17

ZOOLIXO ΛΙΓΟ

Αρχικά Μέλη: 
Γιώργος Μακρής -στίχοι, σύνθεση, φωνή
Τίμος Χατζηιωάννου -πλήκτρα, φωνητικά, ενορχήστρωση
Κώστας Περόγλου -τύμπανα
Βαγγέλης Πέππας -μπάσσο
Λεωνίδας Γεωργούλης (Λέλος) -Ηλ. Κιθάρα

Είδος: Ρrogressive, Jazz, Rock
 
Ο frontman του συγκροτήματος "Zoolixo λίγο" Γιώργος Μακρής, στα μέσα της δεκαετίας του 1990 δημιουργεί τη δική του μπάντα με πολύ πρωτότυπο στίχο αλλά κυρίως με σατιρική και σκοπτική διάθεση. Tο 1998 κυκλοφορούν την μέχρι στιγμής μοναδική τους δισκογραφική δουλειά με 9 πολύ ιδιαίτερα κομμάτια, προκαλώντας αίσθηση. Η μουσική τους, είναι ένα μίγμα art rock με hard πινελιές που φλερτάρει έντονα καποιες φορες με τη jazz rock και με χαρακτηριστικές επιρροές απο πειραματικά και progressive σχήματα της δεκαετίας του ΄70 του εξωτερικού με κυριότερη τους επιρροή τον Frank Zappa.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, ο Μακρής σταδιακά εγκατέλειψε τη μουσική για να ασχοληθεί με τη ζωγραφική όμως το 2012 η μπάντα του επαναδραστηριοποιήθηκε κα μαζί με τους παλιούς Χατζηιωάννου και Περόγλου, και τους νέους Παναγιώτη Χαραμή στα μπάσσα και Γιώργο Δασκαλάκης στη κιθάρα εμφανίστηκαν σε μικρές και μεγάλες μουσικές σκηνές της Αθήνας προς τέρψην όσων δεν τους ξέχασαν ποτέ, κερδίζοντας ταυτόχρονα και νέους φίλους.

Zoolixo λίγο - Καμιά φορά μου συμβαίνει
https://www.youtube.com/watch?v=mxGzDo2G8zU


Ο Γιώργο Μακρής 15 περίπου χρόνια πριν δημιουρήσει το εν λόγω συγκρότημα είχε κάνει το τηλεοπτικό του ντεπούτο στους Α' Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Κέρκυρας του Μάνου Χατζιδάκι το 1981 με δύο δικά τραγούδια ("Για το Σκαρίμπα", "Ω δέποινα των λογισμών μου").

Zoolixo λίγο -Ο λαϊκός τραγουδιστής
https://www.youtube.com/watch?v=nYqCQuysIdE


* ζουλήξω: πιέζω κάτι δυνατά (με τα δάκτυλα και το καρπό μου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες