26/5/17

Οι σαγηνευτικότερες γυναίκες ηθοποιοί της Ελληνικής τηλεόρασης

Δεν αναφέρομαι ούτε στις παλιές εκείνες που έχουν αποδείξει την αξία τους και είναι πλέον σε προχωρημένη ηλικία ή είτε έχουν πεθάνει, αλλά ούτε και στις πολύ νέες και ανερχόμενες σταρλετίτσες. Μιλάω για αυτές τις γυναίκες ηθοποιούς που έχουν και παρόν και μέλλον κινούμενες στο τρίπτυχο επιτυχία - γοητεία - ταλέντο.  

No 1: H Βίκυ Μαραγκάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τις Λιθίνες Λασιθίου Κρήτης. Αποφοίτησε το 1995 από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης Ν.Κονταξάκη και το 1998 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Ασχολείται με την υποκριτική, το χορό και τη μουσική. Είναι μέλος της Royal Academy of Dancing. Έχει παίξει στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. τον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα έχει παίξει στις ταινίες: “Captain Corelli’s mandolin”(Αμερικάνικη παραγωγή του 2000 με τους Nicolas Cage, Penelope Cruz κ.α), "Πατρίδα είναι η παιδική ηλικία" - Et in Arcadia ego” (Παραγωγής 2000, 2o βραβείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και "Καλοκαίρι στο Αιγαί"(Ελληνογαλλοβελγική παραγωγή του 2010 με τους Emir Kusturica, Francois-Xavier Demaison κ.α).  Στην τηλεόραση έχει πρωταγωνιστήσει στις σειρές: "Τα μπακούρια" (ΑΝΤ1, 1992), "Το κλειδί" μαζί με το Πέτρο Φιλιππίδη (Star channel, 1999), "Ζευγάρια" (Αnt1, 2002-03), "Aπόσταση αναπνοής" (Mega, 2003-04), "Βέρα στο δεξί" (Mega), "Λύσε τη σιωπή" (ΕΡΤ). Έχει παρουσιάσει τις μουσικές εκπομπές Mega Hit, Mega Top, Mega Style. Επίσης το τηλεπαιχνίδι "Τηλεγνώσεις" και την ενημερωτική εκπομπή "1 λεπτό στο κινητό". Τέλος έχει πάρει μέρος σε διαφημιστικά spots (Cosmote, Λουμίδης κ.α).

No 2: Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαριλίτα Λαμπροπούλου γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει παίξει και σκηνοθετήσει στο θέατρο. Στο ευρύ κοινό έγiνε γνωστή από την σειρά του Mega Channel "Εραστής δυτικών προαστίων", μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη. Έπαιξε επίσης στις σειρές "Είναι στιγμές", "Τρεις ευχές" και σε ένα επεισόδιο στο "Επτά θανάσιμες πεθερές" με πολύ τολμηρές σκηνές. Τέλος εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Shooting Stars στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου στην ταινία "Ο Βασιλιάς" του Νίκου Γραμματικού .


No 3: Η ηθοποιός Στεφανί Καπετανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιου Ντελακρουά. Η γαλλική της ταυτότητα προέρχεται από την μητέρα της, η οποία είναι καθηγήτρια νεώτερης φιλολογίας στην ίδια σχολή. Επέλεξε να πάει να κάνω θεατρικές σπουδές στο Παρίσι γιατί από πολύ μικρή είχε προτίμηση στην γαλλική γλώσσα. Διάβαζε περισσότερο γαλλικά βιβλία και ήθελε να παίζει γαλλικά παιχνίδια. Σπούδασε υποκριτική στο Παρίσσι και κέρδισε υποτροφία στο Cours Florent. Άρχισε την καριέρα της στο θέατρο με αρχαία τραγωδία και το κλασσικό κυρίως θέατρο. Έπαιξε σε σειρές στην ελληνική τηλεόραση με πιο πετυχημένη το "Φίλα το Βάτραχο σου" και στο ρόλο της Μαριέττας. Έπαιξε επίσης στον κινηματογράφο στην Ελλάδα, Γάλλια, Αγγλία, Ιταλία και Γερμάνια. Σκηνοθέτησε θεατρική-χορευτική παράσταση που έπαιξε στο Μέγαρο Μουσικής το 2011. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της τυφλής στην γερμανική ταινία του Felix Stienz Puppe, Icke  & der Dicke της έδωσε βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Lucania Film Festival το 2012. Έπαιξε στην τελευταία ταινία του Β. ΣεΪτανίδη "Με χωρίς γυναίκες".
Άλλες ηθοποιοί: Τάνια Καψάλη, Παναγιώτα Βλαντή, Μαρία Ναυπλιώτου, Κατερίνα Λέχου, Ελισάβετ Μουτάφη, Μαριάννα Τουμασάτου, Ρένια Λουιζίδου, Ιωάννα Παππά, Ευαγγελία Βαλσαμά, Βάσω Γουλιελμάκη, Σοφία Αλιμπέρτη, Μαρία Τζομπανάκη, Μαρία Παπαλάμπρου, Λίνα Σακκά, Ζέτα Μακρυπούλια, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μαριάννα Λαγουρού, Κατερίνα Γερονικολού, Κατερίνα Τσάβαλου, Κατερίνα Μισιχρόνη, Ελίνα Μάλαμα, Τζένη Θεωνά, Κλέλια Ανδριολάτου κ.α 
Δήμητρα Τσιρογιάννη - Shake It No.2
https://www.youtube.com/watch?v=hJkn10xkPmc
Το soundtrack της σειράς "Εραστής Δυτικών Προαστίων"

https://www.youtube.com/watch?v=52wUYVGeR6Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες