21/4/17

Μη Κύπριοι Ηθοποιοί: Οι 3 καλύτερες ξένες ηθοποιοί στην Κύπρο

 Μη Κύπριοι Ηθοποιοί
Στην Κύπρο μέχρι τώρα έχουν περάσει εκατοντάδες ηθοποιοί κυρίως από την Ελλάδα. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που ήρθαν από λίγο πιο μακριά και πιο συγκεκριμένα από τις χώρες του λεγόμενου "ανατολικού μπλοκ". Μπορεί να  μην είχαν ποτέ πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά άφησαν την δική τους ξχωριστή σφραγίδα...

No 1:
Η Μόνικα γεννήθηκε στο Πέρνικ της Βουλγαρίας το 1965. Σπούδασε Υποκριτική στο Ανώτατο Ινστιτούτο Θεατρικής Τέχνης της Βουλγαρίας και από το 1990 μέχρι σήμερα προσφέρει της υπηρεσίες της στο Κυπριακό Θέατρο. Συνεργάστηκε με το Σατιρικό Θέατρο, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο ''Ένα", τον Θ.Ο.Κ και από το 1998 μέχρι σήμερα είναι στέλεχος του Θεάτρου "ΣΚΑΛΑ". Ερμήνευσε ρόλους απ' όλο το φάσμα του νεοελληνικού, Παγκόσμιου δραματολογίου, Αρχαίας κωμωδίας και Παιδικής Σκηνής. Έχει σκηνοθετήσει θεατρικά έργα ένω τηλεοπτικά συνεργάστηκε με το ΡΙΚ, το SIGMA, ANT1 και το MEGA. Διδάσκει σε παιδιά και νέους στα Θεατρικά Εργαστήρια του Θεάτρου "ΣΚΑΛΑ" Είναι Δημοτική Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2012 και σύζυγος του επίσης εξαιρετικού Κύπριου ηθοποιού Ανδρέα Μελέκη.


No 2Η γλυκύτατη ηθοποιός Julia Batsieva (Τζιούλια Πατσίεβα) βρίσκεται στο νησία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τηλεοπτικά εργάστηκε κυρίως σε σειρές του κρατικού ΡΙΚ και πιο συγκεκριμένα στο "Μανώλης & Κατίνα", "Ιστορίες του Χωρκού", "Επικίνδυνη Ζώνη" κ.ά. υποδυόμενη συνήθως την όμορφη αλλοδαπή που ήρθε στην Κύπρο για να εργαστεί και να ζήσει εδώ. Έχει παίξει και στο θέατρο και στην παιδική σκηνή του Δώρου Κυριακίδη. Κορυφαίος ρόλος της  ως "Ιβάνκα" στο Μανώλης & Κατίνα "Λαρίσσα" στο Ιστορίες του Χωρκού.



No 3: Η εντυπωσιακότατη Μιλένα Μουτάφοβα έπαιξε κυρίως σε σειρές του Sigma και ποιο συγκεκριμένα στις σειρές "Στην Ακτή Ονείρων", "Βουράτε Γειτόνοι", "Οι Τάκκοι" κ.ά. Συνήθως υποδυόταν την όμορφη φτωχή Ρωσσίδα που όλοι την ερωτεύονταν είτε ήταν η bar woman στο κακόφημο μπαράκι του Τζιωννή είτε σαν νταντά στους Τάκκους κ.ο.κ. Μία άλλη αξιοπρόσεκτη παρουσία στους "Τάκκους" ήταν και ο  βραχύσωμος "Παναγιώτης ο Δίμετρος" ο οποίος και υπήρξε το high light της σειράς.




Τέλος, στο Γ΄και Δ΄ Κύκλο της σειράς "Βουράτε Γειτόνοι" έκανε την εμφάνιση της και η πανέμορφη "Πωλίνα" η οποία εργαζόταν σε μια χαρτοπαιχτική λέσχη. Λόγω της ομορφιάς της θα την ερωτευτούν και θα κονταροκτυπηθούν για εκείνη, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, αλλά και ο Δημήτρης Ξύστρας και ο Σοφοκλής Κασκαούνιας. Η Πωλίνα δεν μιλούσε ελληνικά μόνο μερικά αγγλικά. Το πραγματικό όνομα της είναι Victoria Kirpa.  
Μόνικα Μελέκη -Δεν έχει αρχή
https://www.youtube.com/watch?v=tf0rio1fnk8
Στίχοι: Βαγγέλης Γκούφας
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Από την Παράσταση του Φωνητικού Συνόλου Δήμου Λάρνακας "Ηθοποιός Σημαίνει Φως" σε ιδέα θεάματος και καλλιτεχνικής επιμέλειας του Αντρέα Γερολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες