8/2/17

Κωστής Χρήστου

Από την Espresso

"Στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 ο Kωστής Χρήστου παράτησε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή και μπήκε δυναμικά στο τραγούδι. Αρχικά τραγούδησε σε μπουάτ της Πλάκας μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Δήμο Μούτση, το Γιάννη Σπανό και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Με τη Columbia ηχογράφησε πολλά τραγούδια που έγιναν επιτυχίες, όπως το «Αλίμονο», «Τι παράπονα είχες», «Δεν υπάρχει περίπτωση», «Το πρόβλημα δεν είναι να χωρίσουμε». Εχει κυκλοφορήσει συνολικά δώδεκα μεγάλους δίσκους. Το 1976 κέρδισε το πρώτο διπλό βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το κομμάτι «Χίλιες φορές». Την εποχή που ήταν στις δόξες του εμφανίστηκε σε μεγάλες πίστες της Αθήνας δίπλα στη Ρίτα Σακελλαρίου, τον Δημήτρη Κόκκοτα, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Στράτο Διονυσίου, τον Μιχάλη Μενιδιάτη, τη Λίτσα Διαμάντη και πολλούς άλλους. Μαζί με τον Δημήτρη Μητροπάνο και την Καίτη Αμπάβη εγκαινίασαν το πρώτο κέντρο «Διογένης» στη λεωφόρο Συγγρού."

Το 1981 το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία του τόπου έτσι ο ίδιος από τα σαλόνια προσγειώθηκε απότομα στα αλώνια αφού ουδέποτε αρνήθηκε τα πολιτικατου πιστεύω και την κομματική του ταυτότητα. 

Αλίμονο
https://www.youtube.com/watch?v=R0BpccW75KE
Στίχοι: Σάκης Καπίρης
Μουσική: Μίμης Χριστόπουλος
Πρώτη Εκτέλεση: Κωστής Χρήστου


Τί θες να κάνω
https://www.youtube.com/watch?v=LSU2d6xB-D8
Στίχοι: Κώστας Ρουβηνέτης
Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος
Πρώτη Εκτέλεση: Κωστής Χρήστου

«Ο Γιώργος Χατζηνάσιος, που με πάντρεψε με την πρώην σύζυγό μου, έγραψε το τραγούδι "Τι θέλεις να κάνω" και μου το έκανε δώρο για το γάμο μου. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σε ένα δικό μου μικρό δίσκο και σε πέντε μέρες βγήκε και σε άλλη εταιρεία με τη φωνή του Γιάννη Πάριου. Ηταν μάλιστα και ο γενικός τίτλος του άλμπουμ του...» ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες