21/1/17

VIKINGS 1965--1970

Μέλη:
Αντώνης Βαρδής -Κιθάρα,Φωή
Γιώργος Μυλωνάς -Κιθάρα, Όργανο
Γιώργος Μελέκης: Μπάσο (-1968, +Νίκος Μητσόπουλος)
Γιάννης Πανταζής -Ντραμς (-1968, +Αντώνης Ιωάννου)
Αντώνης Στεφανίδης: (+1967),
Σταύρος Λαδάς -Κιθάρα (+1967)
Τάσος Χαμουρτιάδης -Κιθάρα (+1967)

Το 1965 σε ηλικία 17 ετών ο Αντώνης Βαρδής γνωρίζεται με τους μουσικούς Γιάννη Πανταζή και Γιώργο Μυλωνά οι οποίοι είχαν σχηματίσει μια δική τους μπάντα και έκαναν πρόβες δίπλα από το βενζινάδικο όπου εργαζόταν ο Αντώνης. Ξεκίνησαν να παίζουν ερασιτεχνικά και σταδιακά προστέθηκαν καινούρια μέλη και έτσι προέκυψαν οι "Vikings". Το συγκρότημα είχε πολλές αλλαγές μελών στην σύνθεση του με τον Βαρδή και τον Μυλωνά να είναι τα μόνα σταθερά μέλη. Σταδιακά η δραστηριότητα τους έγινε επαγγελματική με τακτικές εμφανίσεις, ενώ κυκλοφόρησαν και τέσσερα 45ρια. Ο Βαρδής έγραψε και κυκλοφόρησε τη μεγαλύτερη ίσως επιτυχία τους, την αγγλόφωνη μπαλάντα Catherine, την οποία υπέγραψε ως Toni Vardis. Άλλα τραγούδια των Vikings που συνήθως συνυπόγραφαν ο Tony Stefanidis και ο Tony Vardis ήταν τα Francoise, Louise και το It was too late. Από τις τάξεις των Vikings, που δεν ηχογράφησαν ολόκληρο άλμπουμ, πέρασαν και οι Ν. Μητσόπουλος, Γ. Πανταζής, Σ. Μεταξάς, Θ. Καπετανάκης, Τ. Χαμουρτιάδης, Σ. Λαδάς. Οι Vikings διαλύθηκαν το 1970.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ VIKINGS (1986)
https://www.youtube.com/watch?v=pcba77zK0eI

The Vikings - Catherine
https://www.youtube.com/watch?v=w4PsRHDon3g


The Vikings - It was too late
https://www.youtube.com/watch?v=JvevAhAGzEI 

1 σχόλιο:

  1. * Οι Βίκινγκ δεν αποτέλεσαν ενιαίο έθνος, αλλά διέθεταν μεταξύ τους πολλά κοινά χαρακτηριστικά: 1) γλώσσα, την αρχαία σκανδιναβική 2) μυθολογία και παραδόσεις, με κυρίαρχες τις επικές σάγκες, οι οποίες εξακολουθούν να γοητεύουν μέχρι και σήμερα. 3) τάση για εξερευνήσεις και εποικισμό μακρινών εδαφών, οφειλόμενη κυρίως στην ανάγκη για εξεύρεση περιοχών πιο εύφορων από την παγωμένη και άγονη Σκανδιναβία. 4) συναίσθηση της κοινής καταγωγής τους.
    Κοιτίδα τους ήταν η Σκανδιναβία και τέσσερα σημερινά έθνη έλκουν την καταγωγή τους από αυτούς: Νορβηγοί, Σουηδοί, Δανοί (Βάραγγοι, Νορμανδοί), Ισλανδοί. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα εμφανίσθηκαν ως εξερευνητές, πειρατές, έμποροι, μισθοφόροιΗ παρουσία τους υπήρξε καταλυτική για την ιστορία έξι ακόμη σημερινών κρατών: Μ. Βρετανία, Γαλλία, Φινλανδία, Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία.
    Χάρις στην ικανότητά τους στη ναυσιπλοΐα και τον πόλεμο, στους τρεις αυτούς αιώνες εξαπλώθηκαν σε μία τεράστια έκταση που ξεκινά από τη Ρωσία, περνά από τη σκανδιναβική χερσόνησο και διασχίζει οριζόντια ολόκληρο το Βόρειο Ατλαντικό, από την Αγγλία και τα νησιωτικά συμπλέγματα στα βόρεια της Σκωτίας μέχρι την Ισλανδία, τη Γροιλανδία και τέλος τη Βίνλαντ στο σημερινό ανατολικό Καναδά. Επίσης εμφανίσθηκαν στο Βυζάντιο, τη Βόρεια Αφρική, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, με κάποια από τις ιδιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες