27/1/17

Σταμάτης Μεσημέρης (1948-2009)

Ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Σταμάτης Μεσημέρης, γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1948 στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Κλινικής Ψυχολογίας. Η ενεργή ενασχόλησή του με τη μουσική άρχισε το 1987, όταν σχημάτισε το συγκρότημα "Ρωγμές" και περιόδευσε με τραγούδια που στη συνέχεια δισκογράφησε με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Το 1989 ηχογράφησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Μεθάω», ο οποίος, αν και λογοκρίθηκε, γνώρισε τεράστια απήχηση στη νεολαία. Στίχοι του πολιτικοί και κοινωνικοί. Τη δεκαετία του ΄90 συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως οι Νταλάρας, Γιοκαρίνης, Μάνου, Γλυκερία, Μαχαιρίτσας, Ανδρεάτος αλλά και πιο πρόσφατα με τα συγκροτήματα Locomondo, Αλχημιστές αλλά και με τον Παπακωστανίνου. Τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ φέρει τον τίτλο «Ξυπόλυτα φεγγάρια». 

Πέθανε στις 3 Απριλίου 2009 σε ηλικία 61 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Ο Σταμάτης Μεσημέρης ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.
Μεγαλύτερες του επιτυχίες: "Δεν πάει άλλο", "Δε σηκώνει", "Ελλάς", "Πόσο μου λείπεις", "Να καούν", "Τα χάλια μου", "Δύση Ανατολή" (Παπακωνσταντίνου), "Αδέσποτα παιδιά", "Η καλή μας αγΕλάδα"(Γιοκαρίνης), "Τα μονοπάτια" (Τηγανούρια), Συνάντηση (Μεσημέρης) 
Έτσι θα γίνει
https://www.youtube.com/watch?v=bu9JGPKVVXo
Στίχοι-Μουσική-Εκτέλεση: Σταμάτης Μεσημέρης


Πόρτο Ρίκο
https://www.youtube.com/watch?v=lf4WWB21nUM
Στίχοι: Άλκης Αλκαίος
Μουσική-Εκτέλεση: Σταμάτης Μεσημέρης

Ζωντανή ηχογραφήση από τις εμφανίσεις του, τα Χριστούγεννα του 1999 από τον χώρο "Μαντείο" στο Νέο Ηράκλειο. Kιθάρα παίζουν η Μαρία Καμινάρη και η Βάγια Παπαποστόλου (η οποία τραγουδά μαζί με το Μεσημέρη στα περισσότερα τραγούδια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες