27/12/16

Η θρυλική χορωδία του Κόκκινου Στρατού "Alexandrov " σίγησε για πάντα στη Μαύρη Θάλασσα

Το μουσικό σύνολο Alexandrov είναι η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ιδρυμένο κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, το σύνολο αποτελείται από μια ανδρική χορωδία, μια ορχήστρα, και μία ομάδα χορού. Το σύνολο έχει διασκεδάσει ακροατήρια και στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο, εκτελώντας εξαιρετικά μία σειρά από  γνωστές ρωσσικές λαϊκές μελωδίες, ύμνους, μελοδραματικές άριες αλλά και τη δημοφιλή μουσική. Το ρεπερτόριο της έχει περιλάβει και τα διάσημα τραγούδια The Song of the Volga Boatmen, το Katyusha, το Kalinka και το Ave Μαρία.  Το μουσικό σύνολο πήρε το όνομα του από τον πρώτο διευθυντή του, Alexander Vasilyevich Alexandrov (1883-1946) και το επίσημο όνομά του από το 1998 είναι "Ακαδημαϊκό Σύνολο Τραγουδιού και Χορού του Ρωσικού Στρατού A.V. Alexandrov".

Το σύνολο Alexandrov και το σύνολο MVD είναι οι μόνες μουσικές ομάδες με το δικαίωμα να φέρουν τον τίτλο της «κόκκινη χορωδία στρατού». Μάλιστα το 2012 η χορωδία είχε τραγουδήσει και στα ελληνικά το τραγούδι «Όταν σφίγγουν το χέρι» του Γιάννη Ρίτσου και Μίκη Θεοδωράκη.

Δυστυχώς στις 25 Δεκεμβρίου 201 σ6τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στο Σότσι., 92 άνθρωποι εκ των οποίων 64 μέλη του Αλεξαντρώφ σκοτώθηκαν όταν συνετρίβει το ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ 154 το οποίο τους μετέφερε για να αποδώσουν τιμές και να εμψυχώσουν τα στρατεύματα στην Συρία.

Οταν σφίγγουν το χέρι
https://www.youtube.com/watch?v=Serx8_7gNJg
Ποίηση: Γιάννης Ρίτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
 

Κατιούσα (Στίχοι στα Ελληνικά)
https://www.youtube.com/watch?v=z5pGDzoNHQs


Χορός
https://www.youtube.com/watch?v=IWUkCTCtVCQ

https://www.youtube.com/watch?v=YoB4Vkvceo0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες