5/11/16

KIMSTYLE TR 1972--1977

Μέλη:
Kim Nicolaoy -Guitar, Vocals
John Griffin -Bass, Vocals
Kim Durdant-Hollamby -Lead Vocals
Noel Durdant-Hollamby -Drums, Vocals

Το 1972 o Κιμ (Κυριάκος) Νικολάου φτιάχνει την πρώτη ποπ/ροκ μπάντα που έπαιξε ποτέ live ροκ μουσική στη Κύπρο, ήταν οι "Kimstyle Teenage Revolution". Η ανταπόκτιση του κόσμου ήταν μεγάλη έτσι ο Kim Nicolaou μαζί με τον ταλαντούχο μουσικό John Griffin ως ντουέτο ηχογραφούν το 1975 το single «The lady and the parrot/ Why. Όμως η βαθιά συντηρητική και υποκριτική κοινωνία του νησιού αποφασίζει πως το τραγούδι τους αποτελεί πρόκληση για τα χρηστά ήθη του τόπου έτσι το λογοκρίνουν και απαγορεύουν την ραδιοφωνική μετάδοση του από το κρατικό ΡΙΚ ενώ πολλά αντίτυπα του cd τους καίγονται. Παρόλα τα μέτρα όμως το τραγούδι γίνεται ύμνος στα χείλη των νέων και αποτελεί το τραγούδι που έδωσε το έναυσμα για να ξεπηδήσουν μια σειρά από συγκροτήματα που είχαν ως έμπνευση τους Kimstyle TR όπως το μεταλ συγκρότημα Armageddon.

Ο Κιμ Νικολάου σήμερα είναι παραγωγός, αντζέντης και παρουσιαστής διαφόρων μουσικών εκπομπών και ένα από τα πιο γνωστά σόους ήταν το Kim Nicolaou's Rock & Reggae show που μεταδιδόταν από τις συχνότητες του ΡΙΚ αλλά και το διαδικτυακό FatsaFatsaTvShow. Το 2004 είχε δημιουργήσει ένα πρότυπο διαδικτυακό τόπο (www.LukeP2P.com) και αναπτύσσει ένα software ανταλλαγής μουσικών αρχείων μέσω του www.FatsaFatsa.com.

Άλλα γνωστά τραγούδια που έχει γράψει είναι το «Whistling Messiah» για την μπάντα Hip’s το οποίο φτάνει στο Ν.18 του σουηδικού τοπ και το «Come on in» το οποίο τραγούδησε η Χριστίνα Μάτσα.


The Lady & The Parrot
https://www.youtube.com/watch?v=zpLPTSMUOFU

 

FatsaFatsa Tv Kim Nicolaou - 'Kimstyle TR' (Rare Noel's Drum Solo LIVE-1977)
https://www.youtube.com/watch?v=if-r1E0zo2w


1 σχόλιο:

  1. Hey, this is fascinating information and Historical. I would like to thank you and you have my Respect and I'm sure from all the other Artists you have here. I see a lot of work and passion has gone into this. I would like to get in touch with you - it seems you have my details. Perhaps it's possible to collaborate. Thanks again - Kim Nicolaou (04-10-2021)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες