16/10/16

Θεατρικό δίδυμο: Μαρίνος Ξενοφώντος - Ανδρέας Τηλεμάχου

Το "Θεατρό Ανεμώνα" στα Λατσιά ιδρύθηκε το 2002 από τους ηθοποιούς Αντρέα Τηλεμάχου και Μαρίνο Ξενοφώντος. Είναι το πιο περιζήτητο θέατρο της Λευκωσίας, με τολμηρές παραστάσεις και εναλλακτικό ρεπερτόριο  Αποτελεί ένα σταθερά πολιτιστικό πνεύμονα για την περιοχή. Το θέατρο Ανεμώνα έδωσε την πρώτη του πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2002 με το έργο του Θανάση Σκρουμπέλου «ΧΑΒΑΗ». Η επιτυχία ήταν μεγάλη έτσι το 2008, υποθηκεύοντας σπίτι και αυτοκίνητο, οι δύο ιδρυτές του θεάτρου, μετατρέπουν και το διπλανό εργοστάσιο υποδημάτων σε θέατρο, το "Ανεμώνα 2". Δυστυχώς, ο τυφώνας του 2009 που έπληξε τα Λατσιά, κατέστρεψε ολοσχερώς την πρώτη αίθουσα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Ανεμώνα 2. Δεν τα έβαλαν όμως κάτω και με τις αποζημιώσεις, κατέστη δυνατή η επιδιόρθωση των ζημιών στο θέατρο Ανεμώνα 2 αλλά δυστυχώς ανέφικτη η ανακατασκευή της πρώτης αίθουσας. Το Ανεμώνα συντηρούν όλα αυτά τα χρόνια κυρίως οι προσωπικές θυσίες των δύο ιδρυτών του, τα εισητήρια και η μικρή οικονομική στήριξη από τον ΘΟΚ και τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας.

Ο Μαρίνος Ξενοφώντος γεννήθηκε στην Λευκωσία, στον Άγιο Παύλο. Φοίτησε στη Δραματικη σχολη του Γιώργου Θεοδοσιαδη στην Αθήνα και έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίων. Από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στην Κύπρο έπαιξε σε διάφορα κυπριακά σίαρλς με μεγάλη επιτυχία. Με τον Ανδρέα Τηλεμάχου γνωρίστηκαν το 1987 στο Θίασο του Γιάννη Μεντώνη-Φιρφιρή, και έγινα φίλοι, συγκάτοικοι αλλά και συνεργάτες. Ο Ανδρέας Τηλεμάχου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Έπαιξε με όλους τους Κυπριακούς Θιάσους και φοίτησε στη Δραματική Σχολή Βλαδίμηρος Καυκαρίδης στη Λευκωσία. Επίσης έχει παίξει και στην τηλεόραση ("Ο ανθός της πιτσιλιάς" κ.ά.). Στην Αναμώνα ο Τηλεμάχου πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί, σκηνογραφεί, κάνει κοστούμια και μουσική επιμέλεια στις παραστάσεις, σφραγίζοντας τες με την προσωπική του αισθητική, φαντασία και γνώση.

Μαρίνος Ξενοφώντος -Συγγνώμη βρε μαμά
https://www.youtube.com/watch?v=T5Zk26wGd2I
Από το cd "Ώς που ν΄ αποκοιμηθώ" (2000, All records)


Μαρίνος Ξενοφώντος -Στα όνειρα μου
https://www.youtube.com/watch?v=BnQ6p5sISVE
Από το cd "Ώς που ν΄αποκοιμηθώ" (2000, All records)



Το cd "Ώς που ν΄αποκοιμηθώ" κυκλοφόρησε το 2000 από την All records και περιέχει 14 τραγούδια τα οποία ερμηνεύουν γνωστοί Κύπριοι ηθοποιοί όπως οι Μαρίνος Ξενοφώντος, Ανδρέας Τηλεμάχου, Ιωάννα Σιαφκάλη, Μαριάννα Καυκαρίδου, Αννίτα Σαντοριναίου, Λέα Μαλένη, Χριστιάνα Λάρκου, Βίβιαν Νικολαΐδου, ενώ υπάρχουν επίσης ακόμη δύο ορχηστρικά κομμάτια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες