30/6/16

Πέτρος Κωστόπουλος

Από τον Απρίλιο του 1987 και την εμφάνιση του περ. "ΚΛΙΚ", ο Πέτρος Κωστόπουλος ήταν o άνθρωπος που άνοιξε μία νέα αγορά φέρνοντας το καινούργιο στα ΜΜΕ. Το ΚΛΙΚ ήταν το πρώτο έντυπο μαζικής κυκλοφορίας που απενοχοποίησε το σεξ, ενώ προέβαλε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και ότι είχε να κάνει με «εναλλακτικό τρόπο ζωής, media, νυχτερινή ζωή, κλάμπινγκ, νεολαιίστικη αργκό, νέα δημοσιογραφία, ιδιωτική ραδιοφωνία». Στον Πέτρο Κωστόπουλο ασκήθηκε έντονη κριτική, πρώτα από τα κομματικά έντυπα της Αριστεράς και στη συνέχεια και από άλλους, ότι εισήγαγε το lifestyle στην Ελλάδα και εν συνεχεία το επέβαλε σαν τον νέο modus vivendi. Οι αντιδράσεις ήταν βεβαίως και υπερβολικές και εν πολλοίς άδικες.

Ο γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου 1954 στον Βόλο, Πέτρος Κωστόπουλος, σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και ακολούθως πήρε διδακτορικό δίπλωμα στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο των Παρισίων. Ο Κωστόπουλος ήταν ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια αναμεμειγμένος με την πολιτική και ειδικά με το ΠΑΣΟΚ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, σταδιοδρόμησε στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1987 και έκτισε με σκηρή δουλειά κομμάτι-κομμάτι την δική του αυτοκρατορία. Ξεκίνησε την εκδοτική του δραστηριότητα στις εκδόσεις Τερζόπουλος με το περιοδικό ΚΛΙΚ, το οποίο σύντομα έγινε το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία ελληνικό περιοδικό. Αργότερα οι εκδόσεις Τερζόπουλος ίδρυσαν τον Κλικ 88 FM. Το 1995 ο Κωστόπουλος ίδρυσε την δική του εταιρεία, την Imako Εκδοτική Α.Ε., λανσάροντας τα περιοδικά Nitro και DownTown και το ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio με το προσωπικό του ΚΛΙΚ. Στον όμιλο ανήκαν μαζί με το Nitro Radio επιπλέον δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί (Sfera 102.2 και Derti 98.6). Η εταιρεία εξέδιδε τα περιοδικά Esquire, InStyle, OK!, People, Nitro και DownTown, ενώ ήταν και διευθυντής στο MEN και DIVA. Επί συναπτά έτη ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (EIIPA). Υπήρξε ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας, dj για 25 χρόνια και ραδιοφωνικός παραγωγός για πολλά χρόνια επίσης σε σταθμούς ιδιοκτησίας του. Εξέδωσε με επιτυχία συλλογές ξένων μουσικών παραγωγών της ποπ και της χορευτικής μουσικής σκηνής. Ήταν επίσης κριτής για δύο σαιζόνς του Greek Idol, ήταν μέλος της επιτροπής στην εκπομπή Dancing On Ice. Είχε δική του εκπομπή talk show στην τηλεόραση, έκανε πρωϊνό.

Από το 2011 όμως, η Ιmako αδυνατούσε να εξυπηρετήσει κανονικά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να μένουν απλήρωτοι για μήνες. Το Φεβρουάριο του 2012 η εταιρία Α&G paper, ζήτησε, για πρώτη φορά, από το δικαστήριο την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της λόγω μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εν λόγω επιχείρηση. Στις 21 Φεβρουαρίου 2012 έγινε κατάσχεση στα γραφεία της Ιmako. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά σε συνέχεια σχετικής αίτησης που κατέθεσε πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση. Στις 26 Νοεμβρίου 2013 ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για χρέη ύψους 350.000 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο και το ΙΚΑ, καθώς έχει ήδη εξοφλήσει 6,5 εκ. Ο Κωστόπουλος, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις περί των γεγονότων, απέδωσε τα αίτια τόσο σε δικές του λανθασμένες πολιτικές στην οικονομική διοίκηση της εταιρίας, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά σπάταλη τη λειτουργία της τα προηγούμενα χρόνια, όσο και στην κρίση στον χώρο του Τύπου την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Sweet & Sweat 4
https://www.youtube.com/watch?v=xuIPxhi0gw8
Compiled By Petros Kostopoulos Dulac & Dubois Feat, Szen - Turning........



Away from you
https://www.youtube.com/watch?v=g2hZ0YfdHfw
Νikko Sunset & Dim Chord 
Album: Sweet & sweat 4 by Petros Kostopoulos
Universal Music Greece 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες