27/6/16

Τεύκρος Νεοκλέους

Ο Τεύκρος Νεοκλέους είναι Κύπριος μουσικός, τραγουδιστής και δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1979 και από την ηλικία των 15 ετών αρχίζει να παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας και από τα 17 μέχρι τα 20 του, δημιουργεί τη δική του μουσική μπάντα. Τελειώνοτας το Παγκύπριο Γυμνάσιο σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και απέκτησε πτυχίο από το τμήμα Επιστημών της Αγωγής. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, αρμονίας και θεωρίας της μουσικής. Στα τέλη του 2000 έρχεται η πρώτη του επαγγελματική πρόταση από τη μουσική σκηνή «Εναλλάξ», όπου τελικά παραμένει για τέσσερις σαιζόν. Επίσης, λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις που γίνονται σε διάφορες μουσικές σκηνές ανά την Κύπρο και σε συναυλίες. Θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision κάνοντας φωνητικά στην Ευδοκία Καδή, ενώ τον άλλο χρόνο θα προσπαθήσει να πάει ο ίδιος στον διαγωνισμό ανεπιτυχώς. Από το 2006 θα συνεργαστεί με τον κωμικό Λούη Πατσαλίδη σε ένα stand-up commedy, το οποίο στην συνέχεια θα γίνει και τηλεοπτικό σόου. Τον Απρίλιο του 2007 κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Αμαρτάνω», ο οποίος αποτελείται από 5 τραγούδια, που κινούνται σε ύφος ποπ και ροκ. Μετέχει και σε διάφορες άλλες συλλογικές παραγωγές ώσπου τον Μάιο του 2011 κυκλοφορεί τον δεύτερο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Φωτιά» που περιέχει 6 τραγούδια. Στην προσωπική του ζωή είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Στη μπάντα μετέχουν και οι Γιώργος Κλεάνθους: Πλήκτρα, Ηλιάνα Παύλου: Μπάσο, Λεωνίδας Πιτζιολής: Τύμπανα αλλά και η σύζυγος του Τεύκρου, Μαριλένα Χαραλαμπίδου.

Μανούβρα
https://www.youtube.com/watch?v=YXyLnFwB-gk
Ποίηση: Κουμέττος Κατσιολούδης, Μουσική: Χρίστος Ρουσιάς, Ενορχήστρωση Δημήτρη Ζαχαρίου Ερμηνεία: Tεύκρος Νεοκλέους. Η μανούβρα είναι το 5ο κομμάτι του ψηφιακού δίσκου "Muchas Gracias, Καββαδία!" (Πληροφορίες: www.melodiastixos.com), που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010, επί τη ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή Νίκου Καββαδία.

Εφτά κουπόνια ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=i0vZaCB9K2o
Βίντεο κλιπ του τραγουδιού "Εφτά κουπόνια", το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο του Τεύκρου Νεοκλέους με τίλο "Αμαρτάνω", που κυκλοφόρησε το 2007.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες