20/11/15

Οι καλύτερες μεταγλωτισμένες παιδικές ταινίες

Οι καλύτερες κινηματογραφικές παιδικές ταινίες
όλων των εποχών

AFI 's Top 10 Animation: Χιονάτη, Πινόκιο, Bambi, The Lion King, Fantasia, Toy Story, Shrek, Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Σταχτοπούτα, Finding Nemo 


My Top 10: Ποκαχόντας, Μουλάν, Οι κότες το ΄σκασαν, Σρεκ, Νέμο, Lion King, Happy Feet, Space Jam, 101 σκυλιά της Δαλματίας, Ice Age, Madagascar

Ποκαχόντας - Ο χορός των ανέμων
https://www.youtube.com/watch?v=uCr9PG3pdvY


Η πραγματική Ποκαχόντας, γνωστή και ως Ρεβέκκα Ρολφ, (περ. 1595-1617) ήταν Ινδιάνα από την Βιρτζίνια των Η.Π.Α. Ο πατέρας της ήταν ο αρχηγός Ποουχάταν και η μητέρα της μια από τις πολλές συζύγους του. Σύμφωνα με έναν θρύλο, ιδιαίτερα γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες, έσωσε τη ζωή του Άγγλου Τζον Σμιθ που είχαν αιχμαλωτίσει οι Ινδιάνοι και ετοιμαζόταν να θανατώσει ο πατέρας της. Αργότερα αιχμαλωτίστηκε και η ίδια, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών μεταξύ Άγγλων και Ινδιάνων. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της βαφτίστηκε Χριστιανή με όνομα Ρεβέκκα. Το 1614, παντρεύτηκε τον Άγγλο, ιδιοκτήτη φυτείας καπνών και εκ των πρώτων αποίκων της Αμερικής Τζον Ρολφ, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Τόμας. Οι Ρολφ επισκέφθηκαν την Αγγλία, όπου η Ποκαχόντας/Ρεβέκκα παρουσιάστηκε στο κοινό ως "εκπολιτισμένη αγρία", με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στο Τζόρτζταουν, και έγινε σχετικά διάσημη στην τότε κοινωνία. Αμέσως μετά την αναχώρηση για την επιστροφή στη Βιρτζίνια, η Ποκαχόντας πέθανε από άγνωστη ασθένεια, σε ηλικία μόλις 22 ετών.

The Lion King II
https://www.youtube.com/watch?v=kI3l9bPhqPA
Εκτέλεση: Χρήστος Δάντης


Το σενάριο δανείζεται στοιχεία από ιστορίες της Βίβλου με τον Ιωσήφ και τον Μωυσή αλλά και από το θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ "Άμλετ". Η ταινία έμεινε για χρόνια η υψηλότερη σε εισπράξεις ταινία κινουμένων σχεδίων έως ότου ξεπεράστηκε το 2003 από το Ψάχνοντας τον Νέμο, ωστόσο είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη σε εισπράξεις ταινία κινουμένων σχεδίων παραδοσιακού σχεδιασμού, και στην ποιότητά της θεωρείται κορυφαία μέχρι και σήμερα.

Shrek II
https://www.youtube.com/watch?v=S7O0B7kUnfs


O Σρεκ, ήταν ένα άσχημο και μοναχικό τέρας (Ogre), που ξαφνικά θα εισβάλουν στη βαλτώδη οικία του ένα πλήθος παραμυθένιων χαρακτήρων -ανάμεσά τους ο Πινόκιο, η Xιονάτη, ο Kακός Λύκος, η Mικρή Γοργόνα- οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν εκεί από τον μοχθηρό λόρδο Φάρκουαρντ. O μόνος τρόπος για να γλιτώσει από τους ενοχλητικούς «συγκατοίκους» είναι να δεχθεί την πρόταση του Φαρκουάντ να ελευθερώσει την όμορφη πριγκίπισσα Φιόνα, μέλλουσα νύφη του λόρδου, από τον μακρινό επικίνδυνο πύργο στον οποίο βρίσκεται φυλακισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες