22/10/15

Ηλίας Ψινάκης

Ο Ηλίας Ψινάκης γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1958 στην Αθήνα. Είναι μάνατζερ, παραγωγός, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και showman. Ο Ψινάκης έχει σπουδάσει International Business και International Marketing στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακολούθως πήρε Master και στους δύο τομείς στην Αμερική. Τον Μάιο του 2014 εκλέγεται Δήμαρχος Μαραθώνα -τον ιστορικό αυτό δήμο- από τον πρώτο κι όλας γύρο.

Είχε και έχει σημαντικούς φίλους ιδιαίτερα γνωστούς στο κοινό, στις τέχνες, λογοτεχνεία, θέατρο, σινεμά, μόδα και στην show business αλλά και στο εξωτερικό. Μεταξύ αυτών: Andy Warhol, Alighiero Boetti, Franco Zeffirelli, Μελίνα Μερκούρη, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Τσαρούχης, Ειρήνη Παπά, Βασίλης Φωτόπουλος, Αλίκη Βουγιουκλάκη κ.α.

Στα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Ψινάκης δούλεψε σαν μοντέλο. Ενώ αργότερα ξεκίνησε στην τηλεόραση γράφοντας και σενάρια για τηλεοπτικές σειρές. Για 16 συναπτά έτη ήταν manager του δημοφιλούς Έλληνα τραγουδιστή Σάκη Ρουβά. Η συνεργασία υπήρξε επωφελείς και για τις δύο πλευρές. Τελικά όμως το 2005, ο Ηλίας έγινε "manager του εαυτού του" και πήρε μέρος σε δημοφιλή τηλεπτικά shows όπως το Super Idol, Dream Show, Ελλάδα έχεις ταλέντο. Παράλληλα εργαζόταν και σαν manager για πολλούς άλλους τραγουδιστές και ηθοποιούς. Ο εκκεντικός χαρακτήρας του δημιουργεί πολλούς φανατικούς υπστηρικτές και εχθρούς.

Την πολιτική του δραστηριότητα ξεκίνησε, όταν το 2010 εξελέγη στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας δίπλα στον πρώην δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης. Ο Ηλίας πήρε το μεγαλύτερο αριθμό των ψήφων μεταξύ όλων των υποψηφίων όλων των κομμάτων και εργάστηκε ενεργά στην προώθηση της εικόνας της Αθήνας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της θητείας που ξεκίνησε και στήριξε ενεργά το φιλανθρωπικό έργο "Για ένα πιάτο φαγητό" για την παροχή βοήθειας προς τους φτωχούς και την μη κυβερνητική οργάνωση "Αποστολή".

Έχω πρόβλημα υγείας ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=IsgqjlqWo5o
Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου
Μουσική: Δημήτρης Κοντόπουλος
Εκτέλεση: Ηλίας Ψινάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες