19/4/15

Ναταλία Γερμανού

Η στιχουργική πορεία της Ναταλίας Γερμανού ξεκινά το 1990 όταν ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος της προτείνει να γράψει τους στίχους πάνω σε μία δική του μουσική που θα γινόταν τραγούδι για το δίσκο της Μαντώς και κάπως έτσι η Ναταλία έκανε το στιχουργικό της ντεμπούτο. Την επιτυχία όμως ως στιχουργός τη γνωρίζει δύο χρόνια πιο μετά το 1992 όταν ο μόνος στίχος που έδωσε να συμπεριληφθεί στον δίσκο της Καίτης Γαρμπή Του φεγγαριού αναπνοές με τίτλο Πες το μ' ένα φιλί, γίνεται η μεγάλη επιτυχία του δίσκου. Ήταν το τραγούδι που έδωσε την μεγάλυτερη ώθηση στην καριέρα και των δύο γυναικών! Έκτοτε συνεργάστηκε και συνεχίζει να συνεργάζεται με πολλούς συνθέτες αλλά και με πολύ ταλαντούχους νεώτερους τραγουδιστές, τα τελευταία 23 χρόνια και έχει γράψει πάνω από 345 στίχους για τραγούδια γνωστών Ελλήνων ερμηνευτών, όπως οι Βίσση, Γαρμπή, Βανδή, Παπαρίζου, Κοκκίνου, Ρουβά, Μαντώ, Λιβιεράτο και πολλοί άλλοι. Το 2005, μαζί με το τραγουδιστή Χρήστο Δάντη, έγραψαν τους στίχους του αγγλόφωνου τραγούδιου My Number One, το οποίο χάρισε στην Ελλάδα την μοναδική μέχρι στιγμής της πρωτιά. Ακόμη έχει τραγουδήσει και ένα ντουέτο σε στίχους δικούς της και μουσική του Θάνου Καλλίρη, με τίτλο Καληνύχτα που τραγούδησε μαζί με τον ίδιο και βρίσκεται στον πρώτο προσωπικό δίσκο του Σε καταδικάζω. Δύο όμως τραγούδια της έχουν έγραψαν πραγματικά ιστορία στο μοντέρνο λαϊκο.

Για σένανε φοβάμαι
https://www.youtube.com/watch?v=oAkpbhdkcAs
Στίχοι: Ναταλία Γερμανού
Μουσική: Νίκος Παπαδόπουλος
Εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης



Αν υπάρχει παράδεισος
https://www.youtube.com/watch?v=hAYG842Pnd8
Στίχοι: Ναταλία Γερμανού
Μουσική: Άκης Δείξιμος
Εκτέλεση: Νατάσα Θεοδωρίδου



Τέλος έχει κάνει και τρεις εμφανίσεις σε βίντεο κλιπς. Την πρώτη της εμφάνιση την κάνει το 1992 στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού Φεύγω του Θάνου Καλλίρη, δικών της στίχων. Η δεύτερη εμφάνιση της Ναταλίας γίνεται το 1998 όταν πρωταγωνίστησε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού Πρόσεχε όπου ερμήνευσε ο Πέτρος Ίμβριος (στίχους της Ναταλίας Γερμανού). Το 2008 συμμετείχε για άλλη μια φορά σε βίντεο κλιπ αυτή τη φορά μαζί με άλλα 39 άτομα της τέχνης, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας στην οπτικοποίηση του τραγουδιού Οι φόβοι του πρίγκιπα: Ένα εμείς του ελληνικού συγκροτήματος Onirama. Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό κομμάτι που δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με το «Naked issue» του περιοδικού Down Town και είναι αφιερωμένα στον αγώνα κατά του Aids.

2 σχόλια:

  1. Η Ναταλία Γερμανού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου 1965. Είναι κόρη του δημοσιογράφου και συγγραφέα Φρέντυ Γερμανού και της Εριέττας Μαυρουδή, μίας εκ των πιο πετυχημένων γυναικών στο χώρο της διαφήμισης. Σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, σχεδόν δύο ετών από την γέννησή της, οι γονείς της αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους και από τότε το μεγάλωμα της Ναταλίας αναλαμβάνει η μητέρα του Φρέντυ Γερμανού και γιαγιά της Ναταλίας, Ελένη, μέχρι και την ηλικία των 18 ετών που η Ναταλία Γερμανού ενηλικιώθηκε. Πέρασε όλα της τα μαθητικά χρόνια στη σχολή Μίνα Αηδονοπούλου και από μικρή έδειχνε μια ιδιαίτερη αγάπη στα θεωρητικά μαθήματα. Παράλληλα με το σχολείο ως παιδί παρακολουθούσε επίσης μαθήματα μπαλέτου. Γνωρίζει άπταιστα την αγγλική και πολύ καλά τη γαλλική γλώσσα. Στις 26 Οκτωβρίου του 1998 παντρεύεται σε πολύ κλειστό κύκλο φίλων και συγγενών με τον τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη Πέτρο Ίμβριο. Το 2002 έπειτα από κοινή απόφαση οι δυο τους χώρισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το επαγγελματικό ανεκπλήρωτο όνειρο της Ναταλίας ήταν να γίνει ηθοποιός, μία ιδέα που δεν συνάρπασε ιδιαίτερα τον πατέρα της όταν του εξέφρασε την επιθυμία της και έτσι χάρη στην παρότρυνσή του αλλά και λόγω και της ιδιαίτερης αδυναμίας που του είχε αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματά του. Κατάφερε εν τούτοις να κάνει κάποιες έκτακτες συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές.

    Ξεκίνησε να αποκτά τα πρώτα της χρήματα στην ηλικία των 17 ετών ως μεταφράστρια και αρθρογράφος στην ελληνική έκδοση του περιοδικού Cosmopolitan. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, είχε ήδη στείλει τα χαρτιά της έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο του Ορλάντο στην Φλόριντα, ενάμισι όμως μήνα πριν αναχωρήσει και ενώ είχε σκοπό να πάει για ένα διάστημα πέντε ετών και να τελειοποιήσει τις σπουδές της στη δημοσιογραφία, παρουσιάστηκε η ευκαιρία να πιάσει δουλειά δοκιμαστικά στο περιοδικό ΕΝΑ. Έτσι εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως αρθρογράφος στα περιοδικά ΕΝΑ, καθώς και στην εφημερίδα 24 ώρες και για πολλά χρόνια είχε τη δική της μόνιμη στήλη στο εβδομαδιαίο περιοδικό Τηλέραμα.

    Η Ναταλία ξεκινάει την τηλεοπτική της πορεία στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ANT1, όπου παρουσίασε την τηλεοπτική εκπομπή Club Sandwich αυτή τη φορά. Γίνεται ευρύτερα γνωστή και αγαπητή στο ευρύ κοινό, όμως και με την μουσική εκπομπή Mega Star που παρουσίαζε για δέκα χρόνια στο Mega Channel αλλά και από την εκπομπή Δεν το πιστεύω που διήρκησε έναν χρόνο.

    Ακολουθεί η τηλεοπτική της επιστροφή στο σταθμό ΑΝΤ1, όπου ήταν η παρουσιάστρια της πρώτης μουσικής εκπομπής διαγωνισμού ταλέντων στην Ελλάδα του Fame Story. Συνέχισε τηλεοπτικά στο ίδιο κανάλι και ως μέλος της κριτικής επιτροπής Fame Story 2 αλλά και με μία άλλη εκπομπή καλλιτεχνικών συνεντεύξεων. Η συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 έληξε το 2006 όπου έκανε μετεγγραφή στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV ξεκινώντας την πορεία της σ' αυτό το κανάλι ως μέλος της κριτικής επιτροπής της σε παρεμφερή εκπομπή διαγωνισμού και ανακάλυψης νέων ταλέντων Dream Show the Music. Ακολούθησαν άλλες τρεις εκπομπές ταλέντων όπου συμμετείχε άλλοτε ως παρουσιάστρια και άλλοτε ως μέλος κριτικής επιτροπής. Την τηλεοπτική περίοδο 2007-2008, ανέλαβε την παρουσίαση της επαναφοράς του τηλεπαιχνιδιού Ραντεβού στα τυφλά στον ίδιο σταθμό. Την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, ανέλαβε το πρωινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου με τίτλο Μες στη καλή χαρά, εκπομπή που διατήρησε μέχρι και το 2013 με πολύ μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα με το Μες στην καλή χαρά η Ναταλία Γερμανού ανέλαβε την παρουσίαση της ελληνικής μεταφοράς στην ελληνική τηλεόραση της μεγαλύτερης ίσως μουσικής εκπομπής στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα πια του Chart Show: Your Countdown. Το 2013 αποφάσισε να φύγει από τον Alpha TV για να ξαναπάει για τρίτη φορά στον ANT1 παρουσιάζοντας την εβδομαδιαία ψυχαγωγική εκπομπή Η Γερμανού Ξανάρχεται. Την επόμενη τηλεοπτική περίοδο αποφάσισε να φύγει από τον ANT1 και να πάει στο Epsilon παρουσιάζοντας τη εβδομαδιαία ψυχαγωγική εκπομπή "Μην χανόμαστε". Έπειτα από μεγάλο διάστημα αποχής από την αρθρογραφία, το 2010, απέκτησε ξανά δική της στήλη, αυτή τη φορά στην ελληνική έκδοση του περιοδικού OK! με τίτλο Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες