8/6/14

Ευρυδίκη Η καλύτερη Κύπρια τραγουδίστρια με διαφορά

Η Ευρυδίκη Θεοκλέους γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1968 στη Λεμεσό και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Από τα παιδικά της χρόνια εκδήλωσε την αγάπη της για τη μουσική και το τραγούδι και σε ηλικία 8 χρόνων ξεκίνησε να παρακολουθεί μαθήματα κιθάρας, θεωρίας, αρμονίας στο Ελληνικό Ωδείο Λευκωσίας καθώς επίσης και μαθήματα πιάνου και ιστορίας της μουσικής. Μαθήτρια ακόμη μετέχει στο διαγωνισμό της Eurovision κάνοντας φωνητικά στο Σαύρο Σιδερά και την Κωνσταντίνα.  Τον Σεπτέμβριο του 1987 φεύγει για το Παρίσι, όπου σπουδάζει στο STUDIO DES VARIETES και γίνεται η πρώτη ξένη, μη γαλλόφωνη φοιτήτρια που γίνεται δεκτή στη σχολή. Εκεί παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, κιθάρας, θεωρίας, αρμονίας, αλλά κυρίως μαθήματα κινησιολογίας, έκφρασης σώματος και προσώπου και σκηνικής παρουσίας. Στη συνέχεια γίνεται δεκτή το πανεπιστήμιο Berklee της Βοστώνης.όπου και συμπληρώνει τις μουσικές της σπουδές (φωνητική, basic keyboard, ear training, ιστορία της μουσικής, ιστορία της jazz, αρμονία, αντίστιξη, ενορχήστρωση). Εκεί γνωρίζει τον ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, με τον οποίο θα επιστρέψουν μαζί στην Αθήνα το 1990. Τρία χρόνια μετά παντρεύονται. Η Ευρυδίκη και Θεοφάνους μαζί ηχογραφούν συνολικά 9 άλμπουμς. Το 2002 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για την καριέρα της Ευρυδίκης, καθώς ο χωρισμός της από τον Γιώργο Θεοφάνους (το 2000), σηματοδοτεί και μια μεγάλη αλλαγή στην καριέρα της, αφού στρέφεται σε πιο σκληρή ποπ και ροκ μουσική. Απόδειξη τούτου η συνεργασία της στην σκηνή με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΡΓΙΑΛΑ. Στόχος της πλέον, είναι η εξέλιξη της ως τραγουδοποιός αφού από το 2003 συμπεριλαμβάνει σε κάθε δουλειά και δικά της τραγούδια, βαδίζοντας έτσι σε καινούργια μονοπάτια και παρουσιάζοντας μας ενδιαφέρουσες πλευρές της μουσικής και καλλιτεχνικής της προσωπικότητας.

Σωκράτη εσύ σουπερ σταρ (Διασκευή Ευρυδίκη - Κοργιαλάς)
https://www.youtube.com/watch?v=qkb1XrPWHxQ
Στίχοι: Σώτια Τσώτου  Μουσική: Δώρος Γεωργιάδης (Διασκευή: Δημήτρης Κοργιαλάς)
Πρώτη Εκτέλεση: Ελπίδα


"an amazing dance-electro cover of the greek entry in eurovision of 1979.Just great and so progressive!!!" blueΤΖΙΝ
Ζηλεύει η νύχτα ( Video Clip )
http://www.youtube.com/watch?v=zXPqgf_9dYA
Στίχοι-Μουσική: Ορφέας Περίδης Πρώτη εκτέλεση: Ορφέας Περίδης
Επανεκτέλεση: Ευρυδίκη


Πόσο λίγο με ξέρεις
http://www.youtube.com/watch?v=g_MJlduLJRE
H Live εμφάνιση της Ευρυδίκης στα Μοσικά Βραβεία Ποπ Κορν 1993 στο υπέροχο κομμάτι του Γιώργου Θεοφάνους "Πόσο λίγο με ξέρεις". Κέρδισε το βραβείο "Καλύτερης Ερμηνείας"

Τραγουδάρα!!! Τραγούδια σαν αυτό ή το "Μίσησε με" ή το "Το μόνο που θυμάμαι" έγραψαν εποχή τη δεκαετία του ΄90.

1 σχόλιο:

  1. Στην ελληνική μυθολογία, αναφέρονται τέσσερα πρόσωπα με το όνομα Ευρυδίκη.

    Σύζυγος του Ορφέα: Η πιο γνωστή ήταν μια γυναίκα – ή νύμφη – με το όνομα Ευρυδίκη, που ήταν σύζυγος του Ορφέα. Ενώ δραπέτευσε από τον Αρισταίο, δαγκώθηκε από ένα φίδι και πέθανε. Αλλόφρων, ο Ορφέας έπαιξε τόσο λυπητερά τραγούδια και τραγούδησε τόσο θρηνητικά, ώστε όλοι οι θεοί και οι νύμφες δάκρυσαν και τον συμβούλευσαν να κατέβει στον κάτω κόσμο. Ο Ορφέας κατέβηκε στον κάτω κόσμο και με τη μουσική του απάλυνε την καρδιά του Άδη και της Περσεφόνης (το μόνο πρόσωπο που τα κατάφερε ποτέ), οι οποίοι συμφώνησαν να επιτρέψουν στην Ευρυδίκη να επιστρέψει μαζί του στη γη. Αλλά η συμφωνία που συνόδευε την απόφαση ήταν πως έπρεπε να περπατά μπροστά από αυτή και να μην κοιτάξει πίσω μέχρι να φτάσει στον πάνω κόσμο. Μέσα στην αγωνία του αθέτησε την υπόσχεση και η Ευρυδίκη εξαφανίστηκε πάλι από τη θέασή του. Η ιστορία με αυτή τη μορφή της ανήκει στην εποχή του Βιργιλίου, ο οποίος πρώτος εισάγει το όνομα του Αρισταίου. Και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς, ωστόσο, μιλούν για την επίσκεψη του Ορφέα στον κάτω κόσμο. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα οι καταχθόνιοι θεοί του «παρουσίασαν μία εμφάνιση» της Ευρυδίκης. Ο Οβίδιος λέει πως ο θάνατος της Ευρυδίκης δεν προκλήθηκε από τη δραπέτευσή της από τον Αρισταίο, αλλά από τον χορό της με τις Ναϊάδες τη μέρα του γάμου της.

    Σύζυγος του Κρέοντα: Άλλη μια γυναίκα της ελληνικής μυθολογίας με το όνομα Ευρυδίκη είναι η σύζυγος του Κρέοντα, που αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως ο γιος της Αίμονας και η αγαπημένη του Αντιγόνη είχαν επίσης αυτοκτονήσει.

    Γιαγιά του Περσέα: Η Ευρυδίκη ήταν επίσης μια γυναίκα της ελληνικής μυθολογίας που παντρεύτηκε τον Ακρίσιο, βασιλιά του Άργους. Υπήρξε μητέρα της Δανάης και γιαγιά του ήρωα Περσέα.

    Μαλεαγρίς: Η Ευριδίκη η Μελεαγρίς, μία από τις Μελεαγρίδες.(κόρες του βασιλιά της Καλυδώνας Οινέως και της Αλθαίας, αδελφές του ήρωα Μελεάγρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες