20/3/16

20 Μαρτίου 1994: Δολοφονία Θεόφιλου Γεωργιάδη

"Ο Θεόφιλος Γεωργίαδης γεννήηθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1957 στο χωριό Ευρύχου της Επαρχίας Λευκωσίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο Νεαπόλεως, στη Λευκωσία και συνέχισε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, απ’ όπου αποφοίτησε το 1975. Μέχρι την τουρκική  εισβολή  του  Ιουλίου του 1974, ο ίδιος και η  οικογένεια του διέμεναν στο προάστειο Τράχωνας, βορείως της Λευκωσίας. Μετά την κατάλυψη και  του Τράχωνα από τους Τούρκους προσφυγοποιούνται. Ο πατέρας του, Πάμπος Γεωργιάδης, υπήρξε αγωνιστής της Ε.Ο.Κ.Α. και πολέμησε ενάντια στην τουρκανταρσία του 1963. Αμέσως μετά την  αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο,  το 1975, κατατάσσεται στην Εθνική Φρουρά και υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην 32α Μοίρα Καταδρομών και ως Δόκιμος Ανθυπολοχαγός θα εκπαιδευτεί στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.) στο Ηράκλειο και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου (Κ.Ε.Α.Π.) στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, συνεχίζει  να υπηρετεί κανονικά ως  έφεδρος και προάγεται στον βαθμό του Υπολοχαγού. Παράλληλα, πρωτοστατεί στην Ίδρυση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δραστήριο στέλεχος.  Στην διάρκεια των ετών 1977-1981, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μαθαίνει την τουρκική γλώσσα και εξειδικεύεται στην τουρκολογία, βαθαίνοντας τις επιστημονικές του γνώσεις με σπουδές στη Γαλλία και τη Γερμανία. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, αρχικά προσλαμβάνεται στην αστυνομική υπηρεσία, με ειδικότητα στα τουρκικά θέματα.  Αργότερα, το 1986, θα αναλάβει τη θέση του λειτουργού τύπου στο  Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Βαθύς γνώστης της τουρκικής ιστορίας και γλώσσας, οξυδερκής παρατηρητής και επιστημονικός – στρατηγικός αναλυτής της σύγχρονης τουρκικής πραγματικότητας, ο Θεόφιλος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, από αυτή την κυβερνητική θέση, τα προσόντα του προς όφελος της Πατρίδος του. Κύρια αποστολή του στο Γ.Τ.Π. είναι η καθημερινή μελέτη του τουρκικού τύπου (εφημερίδες, περιοδικά κλπ.) και η υποβολή σχετικών εκθέσεων και εισηγήσεων προς την Κυπριακή Πολιτεία. Παράλληλα παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια που αφορούν την τουρκική πολιτική και την τουρκολογία. 

Το 1988, ο Θεόφιλος και άλλοι συναγωνιστές του ιδρύουν την Κυπριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν. Είναι ήδη το τέταρτο έτος του ένοπλου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα που διεξάγει το περήφανο έθνος των Κούρδων μέσα στην ίδια την επικράτεια της τουρκίας. Οι διαλέξεις του σε εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις πληθαίνουν. Οι συνεντεύξεις και τα άρθρα του στο ραδιόφωνο και τον τύπο είναι συνεχής για την προβολή των θέσεων του Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν (ERNK), του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και  του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Κουρδιστάν (ARGK).  Αρθρογραφεί ακατάπαυστα στον ελληνικό και τον ελληνοκυπριακό Τύπο, ενώ ταυτόχρονα είναι βασικό στέλεχος της συντακτικής ομάδας του επίσημου δημοσιογραφικού οργάνου του PKK στην Ελλάδα, του περιοδικού «Φωνή του Κουρδιστάν».   Ο αγώνας του φθάνει στο απόγειό του με την διοργάνωση του Διεθνούς  Συνεδρίου των Βρυξελλών, στις 12 και 13 Μαρτίου του 1994. Είναι ο διοργανωτής και η ψυχή του συνεδρίου. Οι αποκαλύψεις του έχουν πανευρωπαϊκή απήχηση και προκαλούν τρόμο και πανικό στην Τουρκία. Όλοι οι παρευρισκόμενοι καταδικάζουν την Τουρκία για φασισμό, ρατσισμό, τρομοκρατία, εθνικό ξεκαθάρισμα.

Στις 20 Μαρτίου του 1994, ώρα 10 μ.μ., μίσθαρνα ανδράποδα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δολοφoνούν ύπουλα και άνανδρα τον Θεόφιλο Γεωργιάδη, έξω από την οικία του, στη Λευκωσία." 


Theofîlo Georgiadis Koma Armanç ya Zaroka
https://www.youtube.com/watch?v=2FuemHtjTPs
Εις μνήμην του Θεόφιλου Γεωργιάδη 09/09/1957 - 20/03/1994 


Όσοι λευτερώθηκαν από την ύλη δεν φοβούνται ούτε τον πόνο ούτε τον φυσικό θάνατο. Όσοι λευτερώθηκαν από τα πάθη της ύλης μόνον ένα θάνατο τρέμουν: τον ηθικό και τον πνευματικό θάνατο. Και αυτό το θάνατο τον νίκησε ο Θεόφιλος από πολύ νωρίς.

20 Μαρτίου 1994 Δολοφονία Θεόφιλου Γεωργιάδη από το Τουρκικό παρακράτος
Χρίστος Ιακώβου (ΚΥΚΕΜ) στον ΛΑΖΑΖΡΟ ΜΑΥΡΟ
https://www.youtube.com/watch?v=7flm_uc4LcI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες