19/1/16

Οι τρεις πιο "φευγάτοι" Κύπριοι ήθοποιοί της μικρής οθόνης

Ηθοποιοί & Ρόλοι  

Νο 1 Μαρίνος Χατζηβασιλείου είναι αναμφίβολα ο πιο εξελίξιμος Κύπριος ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Λακατάμια, στο συνοικισμό του Αγίου Μάμαντος και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής "Βλαδίμηρος Κυριακίδης". Έχει παίξει κυρίως κωμικούς ρόλους στην τηλεόραση ενώ απέδειξε και την ικανότητα του στους ρόλους του κακού ή αυτόν του πίκρη ("Την Πάτησα" στο ρόλο του Στέφανου). Οι ρόλοι που τον καθιέρωσαν στην κοινή γνώμη ήταν οι κωμικοί αυτοί στις "Πατάτες Αντιναχτές" (για 10 χρόνια) και πλέον στους "Φακάτε τους". Φοβερός πλακαντζής και φοβερός διασκεδαστής. Αστείρευτο ταλέντο με μεγάλες δυνατότητες και αιχμηρό χιούμορ δεν φοβάται ούτε να τσαλακωθεί και ούτε να τσαλακκώσει. Υποδύεται για χρόνια τον Δημ. Χριστόφια (με τον οποίο έχουν και συγγένεια).


No 2 Από την αγαπημένη ρομαντική κωμική σειρά του Ant1 Κύπρου "Την πάτησα" (2007-08) του Λώρη Λοϊζίδη και της Χριστιάνας Αρτεμίου, εκείνος που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή ήταν ένας νέος κύπριος ηθοποιός που μέσα από τον ρόλο του "Γώρου" (Δώρου), ενός φτωχού καρβουνάρη από τον Πύργο Τηλλυρίας, έκλεψε τα βλέμματα όλων. Αν και αυτοδίδακτος ηθοποιός ο Στέλιος Θεοχάρους έδωσε λαμπρά δειγματα του υποκριτικού ταλέντου. Και σε συνδιασμό με την βαριά προφορά του στο έργο, η χαριτομένη αφέλεια στο ρόλο, ο κωμικός χαρακτήρας και το ύφος τον ανέδειξαν σαν ένα από τους πιο αγαπητούς Κυπρίους ηθοποιούς. Έπαιξε και στο "Αίγια Φούξια". 



No 3 Ο Μάριος Δημητρίου είναι Κύπριος ηθοποιός ο οποίος έχει παίξει διάφορους ρόλους στην Κυπριακή τηλεόραση όπως και στο θέατρο. Οι πιο χαρακτηστικοί ήταν "Στα Ψάρκα" (στο ρόλου του Sugar), στους "Χωραΐτες" (στο ρόλο του Κωστή), στις Πατάτες Αντιναχτές, στην ταινία "Το πουλί της Κύπρου", στο Πρώτη Σταγόνα (στο ρόλο του Χαράλαμπου) κ.ά. Ο ρόλος που τον απογείωσε ήταν αυτός του Κωστή στους "Χωραΐτες", αυτή του βιοπαλαιστή οικοδόμου που του αρέσει να "λαφαζανέφκει", να λέει δηλ. μικρά αθώα και άκακα ψεματάκια για να εντυπωσιάσει τους φίλους του.

Εξαιρετικοί Κύπριοι κωμικοί ηθοποιοί είναι επίσης ο Μιχάλης Σοφοκλέους, ο Λώρης Λοϊζίδης και ο Σοφοκλής Κασκαούνιας.

Ο Κωστής από τους Χωραΐτες (Ο Κωστής το λέσιν)
https://www.youtube.com/watch?v=LPXzxW-2nzQ

Τζαι βκήκα πας το σέντε τζαι ξέρω γιω κουέντες,  γιατί είμαι πολλά πελλός, πολλά πελλός τζαι λέσιη 
τζαι άλλον σαν εμένα εν έσει, εν λέσιη, εν λέσιη, εν λέσιη
τζαι άψασιν τα γέματα, ε ηντά εννά σας πώ ψέματα;
τζαι άνοιξε τ΄άρμάριν τζι επιάν το κρεμμαστάριν
τζι είπεν να το σείρει τζι΄άφηκε με βουνάρι, βουνάριν βουνάρι
Εν το ξερά πως εισιε άντραν η Ρουμάνα βοήθα με ρε μάνα, βοήθα με ρε μάνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες