1/1/16

Αθηνά Κρικέλη

Η Aθηνά Κρικέλη είναι Ελληνίδα δημοσιογράφος και παραγωγός τεκμηριογραφημάτων. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο την περίοδο 1987 με 1990, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Το 1999 δημιούργησε και υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση και την εταιρεία Ellopia Media Group. Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ επίσης έχει βραβευτεί το 1997, και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης. Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 κερδίζει άλλα δυο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ "Εντατική μιας ζωής" και "Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο". Υπήρξε η μόνη Ελληνίδα που αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Emmy Awards. Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη, ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή "Τα δικά μας" φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Αμερικής ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3. Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών, του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής, του Φόρεϊν Εξπρές και του Συνδέσμου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη.

Η κ. Αθηνά Κρικέλη έχει επίσης βραβευτεί και από την Κυπριακή Βουλή, για την μεγάλη της συνεισφορά στο θέμα των Εγκλωβισμένων της Καρπασίας. [1]

Ενώ με το πρόσφατο ντοκιμαντέρ της "Χτυπούν την πόρτα 13" αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο πίσω από την έκρηξη στην Ναυτική Βάση στο Μαρί της 11ης Ιουλίου 2011 αλλά και την άρνηση των κυβερνώντων.

Τρελέ Τσιγγάνε
https://www.youtube.com/watch?v=0GefQ4rMaGg
Στίχοι-Μουσική: Ιωάννα Γεωργακοπούλου
Το "Τρελλέ τσιγγάνε" (γραμμένο για έναν αντάρτη του ΕΛΑΣ, που πολέμησε τους Γερμανούς για την ελευθερία της πατρίδας και εκτελέστηκε από τα Ες-Ες), η Γεωργακοπούλου υποστήριζε πάντα πως ήταν δικά της και αποτέλεσαν αιτία διαμάχης της με τον Τσιτσάνη.

  During a shooting in Limnos Island (July 2012) at the Philoktitis crossing award winning documanterian Athina Krikeli, left the camera and played the guitar. Dedicating the song to her brother Kostas and his wife Pasxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες