23/1/16

Ανδρέας Γεωργίου

Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι Κύπριος σκηνοθέτης, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός. Γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1982 στο Λονδίνο απο πατέρα Κύπριο και μητέρα Αγγλίδα. Επέστρεψαν οικογενειακώς στην Κύπρο (Αγία Νάπα) όταν ο Ανδρέας ήταν 6 ετών. Έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, και δύο μικρότερους αδερφούς. Ο Ανδρέας Γεωργίου, εργάστηκε στην Κύπρο σαν βοηθός σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής και έγινε γνωστός μέσα από το τηλεοπτικό ριάλιτι Dream Show του Alpha (2004-05), του οποίου αναδείχθηκε νικητής, όχι τόσο λόγω του ταλέντου του αλλά γιατί βγήκαν στην δημοσιότητα από τον ίδιο κάποιες πολύ προσωπικές πληροφορίες για τους γονείς και την οικογένεια του.

O Γεωργίου σπούδασε σκηνοθέτης στην Αμερική και έκανε μια ταινία με την Σοφία Καρβέλα. Με την επιστροφή του στην Κύπρο εργάστηκε σαν ηθοποιός αρχικά έκανε κάποια μικρά περάσματα σε κυπριακές σειρές όπως "Οι Τάκκοι", "Σε φόντο κόκκινο", "Επικίνδυνη ζώνη" και "Στους 31 δρόμους" κ.ά.. Ακολούθησαν οι σειρές "Άσπρα Μπαλόνια" και "Βαλς με  12 θεούς" στα οποία είχε και την σκηνοθετική επιμέλεια. Η μεγάλη του επιτυχία ήρθε με τη σειρά "Μπρούσκο" η οποία εκτόξευσε.τα νούμερα τηλεθέασης σε Κύπρο και Ελλάδα. Το τρίδυμο Βάνα Δημητρίου (σενάριο), Ανδρέας Γεωργίου (σκηνοθεσία), Κούλλης Νικολάου (παργωγή) πέτυχε. Συγχρόνως ο Γεωργίου θα ξεκινήσει και δύο άλλες παραγωγές το "Ρουά Ματ" και "Δίδυμα Φεγγάρια".

Παρακολουθώντας την σταδιοδρομία του Γεωργίου όλα αυτά χρόνια αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το μεγαλύτερο προσόν του δεν είναι ούτε οι υποκριτικές ούτε οι σκηνοθετικές του ικανότητες αλλά το ότι ξέρει να "πουλάει" τον εαυτό του στα ΜΜΕ και ότι φοβάται να ρισκάρει.

Να 'ταν η αγάπη μας γιορτή
https://www.youtube.com/watch?v=melXXtZ6wNE
Στίχοι: Γρηγορία Καραφώτη
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Εκτέλεση: Ματίνα Μυλωνά 


Είχα κάποτε μια αγάπη
https://www.youtube.com/watch?v=Eb8ogYEXwVs
Στίχοι-Μουσική-Εκτέλεση: Παντελής Παντελίδης


Τα τραγούδια του Μπρούσκο
https://www.youtube.com/watch?v=Eb8ogYEXwVs&index=11&list=PLgrBa7ofPbaCRTW1IAEDyUeLGz_Z8uAnI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες