17/1/16

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου είναι δημοφιλής Κύπριος τραγουδιστής με έντονη παρουσία σε Κύπρο και Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της πορείας του ο Κωνσταντίνος συνεργάστηκε με πολλά και σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ικανότητα του να κινείται μουσικά μεταξύ διαφόρων μουσικών ειδών, όπως ethic, pop, folk, ballads κ.τ.λ.. 

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 25 Απριλίου 1977. Απο μικρή ηλικία ξεχώρισε χάρη στο ταλέντο του, τις ιδιαίτερες φιλοδοξίες του,τις μουσικές σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών αλλά και τις διακρίσεις του σε διάφορους παγκύπριους διαγωνισμούς.
1994: Kυκλοφορεί το πρώτο του cd single, μαθητής όντας ακόμα, με τίτλο "Τώρα που μιλάς"! Το cd γίνεται χρυσό στην Κύπρο, με μεγαλύτερη επιτυχία το τραγούδι «Που πας», ενώ την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκε απο κυπριακό περιοδικό ως ο καλύτερος Κύπριος τραγουδιστής για το 1994.
1996: Kυκλοφορεί το πρώτο ολοκληρωμένο cd του με τίτλο "Ο,τι μ'αφορά" το οποίο περιλάμβανε και ένα ντουέτο με την Μπέσσυ Αργυράκη. Το cd έγινε διπλά πλατινένιο ενώ ο Κωνσταντίνος ανακηρύχθηκε ως ο πρώτος Κύπριος καλλιτέχνης που κατάφερε να κάνει διπλά πλατινένιο δίσκο με μια εγχώρια παραγωγή. Την ίδια χρονιά εκπροσωπεί την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Όσλο της Νορβηγίας με το τραγούδι «Μόνο για μας» κερδίζοντας την τιμητική 8η θέση και παίρνοντας πολύ καλές κριτικές. Λίγες μέρες μετά τον διαγωνισμό συνοδεύει την Άννα Βίσση στις συναυλίες της στην Κύπρο αλλά και στις χειμερινές της εμφανίσεις στο "Χάος" στην Αθήνα με τον Σάκη Ρουβά. Για 3 χρόνια ο Κωνσταντίνος ήταν ο μόνιμος συνεργάτης της Αννας Βίσση τόσο στην Ελλάδα όσο και στις συναυλίες της εκτός της χώρας μέχρι το 1999. To 1999 μετά απο πρόταση του Γιώργου Θεοφάνους, γίνεται leader του πρώτου Boy Band στην Ελλάδα, τους ΟΝΕ, οι οποίοι γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία, με πλατινένιους και χρυσούς δίσκους, δεκάδες συναυλίες και σημαντικές βραβεύσεις. To 2002 οι Οne εκπροσωπούν την Κύπρο στο Διαγωνισμό της Eurovision, στο Ταλλίν της Εσθονίας με το τραγούδι “Gimme” παίρνοντας την 6η θέση. Το 2003 ο Κωνσταντίνος αποχωρεί απο το συγκρότημα γιά να κα κάνει solo καριέρα και στην θέση του θα ενταχθεί ο Δήμος Μπέκε.
 

Κι αυτό το βράδυ ( Video Clip )
https://www.youtube.com/watch?v=MkvvmJcxkMA
Στίχοι: Πάνος Φαλάρας
Μουσική: Στέλιος Φωτιάδης
Εκτέλεση: Κωνσταντίνα & Κωνσταντίνος Χριστοφόρου ( Ντουέτο )

 
"Είναι από τις ελάχιστες φορές που μία διασκευή υπερβαίνει την αρχική εκτέλεση. Το τραγούδι εντάχθηκε στο δίσκο "Σε ζητώ" της Κωνσταντίνας το 1988 με φωνητικά του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, το 2008 το τραγούδι ξαναηχογραφείτε σαν ντουέτο και με τους δύο καλλιτέχνες στον δίσκο του Κωνσταντίνου με τίτλο "Ιστορίες"

Στο παρά πέντε
https://www.youtube.com/watch?v=kzAjPzJi-n8
Στίχοι: Κωνσταντίνος Οδυσσέως
Μουσική-Εκτέλεση: Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

 
Το τραγούδι αυτό γράφτηκε για την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά του Sigma "Στο Παρά Πέντε". Προηγουμένως υπήρχε ένα άλλο τραγούδι με τον ίδιο τίτλο για την ίδια σειρά, τραγουδημένη όμως από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες