29/12/15

Οι 3 καλύτερες γυναίκες ηθοποιοί της Κύπρου

Δεν αναφέρομαι ούτε στις παλιές εκείνες που έχουν αποδείξει την αξία τους και είναι πλέον σε προχωρημένη ηλικία είτε έχουν πεθάνει, ούτε και στις πολύ νέες και ανερχόμενες κύπριες σταρλετίτσες. Μιλάω για αυτές τις κύπριες γυναίκες ηθοποιούς που έχουν και παρόν και μέλλον, κινούμενες στο τρίπτυχο επιτυχία - γοητεία - ταλέντο. 

No 1 Η Χριστίνα Παυλίδου (9/1/1970) βλέποντας μαγεμένη την μητέρα της επί σκηνής ήξερε από πολύ νωρίς πιο δρόμο θα ακολουθούσε όταν έπαιξε για πρώτη φορά σε ηλικία 7 ετών τις «Ικέτιδες». Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος, το 1991. Τρεις μήνες μετά παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του θεατρικού  Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μια θεατρική παράσταση που έμελε να γίνει σταθμός στη ζωή της καθώς τον ρόλο του Ρωμαίου υποδυόταν ο Γιώργος Τσιάκκας. Από το επαγγελματικό της προφίλ απαριθμεί δεκάδες θεατρικές παραστάσεις ενώ οι ρόλοι της μέσα από την μικρή οθόνη. Είτε σε ρόλο δραματικό, είτε σε κωμικό η Χριστίνα Παυλίδου απέδειξε πως γεννήθηκε για να υπηρετεί την τέχνη της υποκριτικής.

No 2: Η Κωνστάντια Παύλου έχει σπούδάσει δημοσιογραφία με την οποία ασχολήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σε ραδιόφωνο και τηλεόραση παρουσιάζοντας κάποια προγράμματα σε δορυφορικό κανάλι. Κάτι έλειπε όμως από τη ζωή της, έτσι πήρε την απόφαση να σπουδάσω ηθοποιός σε μία δραματική σχολή. Την ευκαιρία θα της δώσει ο σεναριογράφος Δημήτρης Τοκαρής και εκείνη τον έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισε στο "Οι Τάκκοι", "Φόντο Κόκκινο", "Βαλς με 12 θεούς". Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιό.

No 3 Η Νιόβη Σπυριδάκη είναι αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η κυπριακή τηλεόραση. Σπούδασε στη Ελλάδα στην δραματική σχολή της Μ. Ντενίση και ακολούθως στην Αμερική. Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες μικρού μήκους "The Hunter" (2010), "Centerprise" (2009), και "Remnants of the Mind" (2009). Το κυπριακό κοινό την πρωτογνώρισε στη σειρά "Φόντο Κόκκινο" του Δημ. Τοκάρη, στο ρόλο της σατανικής Νιόβης σε ένα ρόλο που πραγματικά την απογείωσε. Ακολούθως είχε παίξει στις σειρές "7 Ουρανοί και σύννεφα Αλήτες" και φέτος στη σειρά "9 Μήνες".

Άλλες αξιόλογες Κύπριες ηθοποιοί της ίδιας γενιάς είναι η Άννα ΜονογιούΈμιλυ Κολιανδρή, η Μαργαρίτα Ζαχαρίου, η Νίκη Δραγούμη, η Παυλίνα Μαυρή, η Μαρία Καρασούλα και η Βαρβάρα Λάρμου.

Χριστίνα Παυλίδου - To τανγκό της Νεφέλης
https://www.youtube.com/watch?v=uu39aHKFxXU
Ελληνικοί Στίχοι: Χάρις Αλεξίου
Απόσπασμα από τη σειρά "Μίλα μου"

 
 Loreena McKennitt "Tango to Evora"
https://www.youtube.com/watch?v=i1pWYODTEdg

Οι τρεις καλύτεροι Κύπριοι Ηθοποιοί
http://mousikovlog.blogspot.com.cy/2016/02/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες