13/11/15

Οι Σκληροί του Ελληνικού Σινεμά και της Ελληνικής Τηλεόρασης

Οι σκληροί της μικρής και μεγάλης οθόνης  - Ηθοποιοί & Ρόλοι 
Γιατί το αρσενικό πάντα συγκινούσε και συγκινεί 

Νο 1 Γιώργος Βασιλείου (21 Ιουνίου 1950 – Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2016), ο "αστυνόμος Στάθης Θεοχάρης", ήταν ο Έλληνας τιμωρός του εγκλήματος. Ένα γνήσιο αρσενικό με μπέσα. Φωνακλάς, αθυρόστομος και με εκρηκτικό χαρακτήρα αλλά ειλικρινής και τίμιος μέχρι αηδίας. Αμφισβητεί την τυποπλατρεία και πολεμά το σύστημα και δεν διστάζει να θυσιαστεί και δικαιώνεται σαν ήρωας. Στο "Καλημέρα Ζωή" του Νίκου Φώσκολου ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου έφτιαξε το δικό παιδικό ήρωα. [1]

  

Νο 2 Γιώργος Φούντας (3 Ιουνίου 1924 - 28 Νοεμβρίου 2010) γεννήθηκε στο χωριό Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και έπαιξε για κάποια χρόνια ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ. Τόσο οι κινηματογραφικοί του ρόλοι όσο και οι τηλεοπτικοί του στο ρόλο του σκληρού ή του κακού υπήρξαν καταπληκτικές. Ρέστα όμως έδωσε στα Κόκκινα Φανάρια, στο ρόλο του σκληρού Πειραιώτη μαστροπού της Τρούμπας, στη ταινία "Ο Κράχτης" ή και στην τηλεόραση το 1975, στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ν. Καζαντζάκη "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" στο ρόλο του "Παναγιώταρου". Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι παραλίγο να ήταν ο επόμενος Τζέιμς Μπόντ, όταν οι παραγωγοί του 007, ψάχνοντας σε όλο τον κόσμο τον διάδοχο του Σον Κόνερι, τους προτάθηκε και ο Φούντας. Μάλιστα τον έπεισαν και ταξίδεψε στην Αμερική για δοκιμαστικό για την ταινία "On Her Magesty's Secret Service" και στα δοκιμαστικά τελικά επικρατούν δύο υποψήφιοι: ο Φούντας και ο Τζορτζ Λάζενμπι. Ο Φούντας δεν προλάβαινε να μάθει να μιλά καλά τα αγγλικά και  χάνει το ρόλο από τον Αυστραλό.

Νο 3 Ανδρέας Μελέκης: Κύπριος ηθοποιός με μεγάλη καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση. Ο ρόλος που τον σημάδεψε αλλά και μας σημάδεψε ήταν αυτός του"Τζιωννή" στην "Ακτή Ονείρων", ενός ιδιοκτήτη ενός κακόφημου νυχτερινού μπαρ στην παλιά Λευκωσία, έμπορος ναρκωτικών και όπλων, εκβιασμών και σωματεμπορίας. Ο Τζιωννής υπήρξε το αφάν γκατέ και το κρεμ ντε λα κρεμ του κυπριακού υποκόσμου και παρέα με τη συνθηματική συνομοτική γλώσσα των μαφιόζων, τηη εντυπωσιακή Μιλένα Μουτάφοβα, το Ρένο Παφίτη, το Pizza boy και ο αξεπέραστος Σούμαχερ άφηναν την κυπριακή tv κάθε βράδυ ξάγρυπνη από φόβο της. [2] Ο Ανδέας Μελέκκης είναι σύζυγος της ηθοποιού Μόνικας Μελέκκη με την οποία και γνωρίστηκαν όταν και σπούδαζαν στη Σόφια, αυτός σκηνοθεσία και εκείνη υποκριτική. Ίσως άλλος ένας Κύπριος που πραγματικά έπειθε και έδειχνε σκληρό καρύδι της νύχτας ήταν ο ιδιοκτήτης χαρτοπαιχτικής λέσχης "Κούλλης ή αμόλυβδος" του Γ΄ Κύκλου του "Βουράτε Γειτόνοι".

Νο 4 Πασχάλης Τσαρούχας: Έχει παίξει σπουδαίους ρόλους στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Το παράστημα του, η συμπεριφορά του και ο δυνατός χαρακτήρας του το καθιστούν σαν ένα από τους πιο σκληρούς της μικρής οθόνης. Ο Πασχάλης Τσαρούχας δεν υποκρίνεται το μάγκα είναι και του φαίνεται. Είναι όμορφος είναι και τραγουδιστής. Εμμανουήλ Πόποτας [3]


Νο 5 Απόστολος Γκλέτσος έχει παίξει σε πλήθος ταινιών αλλά και σε πετυχημένες τηλεοπτικών σειρές κυρίως με τον Μανούσο Μανουσάκη. Ειδικά όσες φορές έχει χορέψει και ζεϊμπέκκα είναι καταπληκτικός. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την πολιτική και εκλέχθηκε δήμαρχος Στυλίδος για 2η συνεχή θητεία. Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 ίδρυσε το κόμμα Τελεία που συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.


Και τέλος, ακόμη ένας που μπορεί επάξια να τοποθετηθεί στον κατάλογο αυτό, είναι ο μάχιμος δημοσιογράφος Στέφανος Χίος και η εκπομπή του "ΜΑΚΕΛΕΙΟ". Ο  Στέφανος Χίος στην επαγγελματική του σταδιοδρομία υπηρέτησε τόσο τον ημερήσιο όσο και τον περιοδικό Τύπο με ιδιαίτερη αφοσίωση και συνέπεια. Η αποφασιστικότητα του και το θράσος του τον έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά στην εκτίμηση της κοινής γνώμης.



Απόστολος Γκλέτσος - Ζεϊμπέκκικο
https://www.youtube.com/watch?v=TcDn8n-rBB8

https://www.youtube.com/watch?v=vOih2twYwnk

Ετερώνυμο

https://www.youtube.com/watch?v=PKGYbdpCwAg
Στίχοι: Ντέμπη Χατζηκαμπάνη - Πασχάλης Τσαρούχας 
Μουσική-Εκτέλεση: Νικόλας Αδέσποτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες