9/11/15

Μαλβίνα Κάραλη (1952-2002) Πνευματώδης και γοητευτική

Το "Μαλβίνα Κάραλη" ήταν το ψευδώνυμο της συγγραφέως, σεναριογράφος, δημοσιογράφος και παρουσιάστριας Μαρίας-Ελένης Σακκά. Γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1952 στον Πειραιά και καταγόταν από τα Ψαρά και τη Θράκη. Ήταν απόφοιτη του Αρσάκειου ενώ σπούδασε και στο Παρίσι. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες όπως η Απογευματινή και η Ελευθεροτυπία και ως αρθρογράφος στα περιοδικά Φαντάζιο, Επίκαιρα, Γυναίκα, Κλίκ, 01, με στήλες που άφησαν εποχή όπως το Επ' αυτοφόρω (Γυναίκα) και "Σαββατογεννημένη" (στο περιοδικό Symbol της εφημερίδας Επενδυτής).Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στην ΕΡΤ και συνέχισε στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Seven X, ANT1, ΣΚΑΪ, Mega Channel και Star Channel.
Οι πιο δημοφιλείς εκπομπές της ήταν το Mea Culpa, Malvina Live, Μalvina Hostess και Malvina Rixten. Ο χαρακτήρας αυτών των τηλεοπτικών σόου, που συνήθως προβάλλονταν πριν ή μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ήταν επιθεωρησιακός. Η κριτική και η διακωμώδηση της πολιτικής και των προσώπων αυτής, την μετέτρεψαν σε χρυσό προϊόν των τηλεοπτικών καναλιών: όλοι αγαπούσαν τις τηλεθεάσεις της, αλλά κανείς δεν είχε το αληθινό θάρρος να την φιλοξενήσει για πολύ καιρό στις συχνότητές του.
Παράλληλα, ως σεναριογράφος, τιμήθηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» (1989) και «Κρυστάλλινες Νύχτες» (1992). Συνυπέγραψε επίσης τα σενάρια στις ταινίες «Αρχάγγελος του Πάθους» (1987) του Νίκου Βεργίτση και «Ζωή Χαρισάμενη» (1993) του Πατρίς Βιβάνκος. Ενώ έγραψε ακόμη βιβλία («Αθώος σαν αγαπημένος», «Τα κορίτσια της Σαβάνα», «Πιο πολύ, πιο πολλοί»), την μυθιστορηματική βιογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη («Γλυκό κορίτσι»), τη συλλογή δημοσιευμάτων «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες» και μια σειρά πέντε βιβλίων μαγειρικής υπό τον γενικό τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας-Μαλβινέζικα». Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά.  Πέθανε σε ηλικία 50 ετών στις 7 Ιουνίου 2002 στην Αθήνα ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Μαλβίνα Best of
https://www.youtube.com/watch?v=qz1y03DWlCI


Οκτώ χειροβομβίδες μεσ΄ τη νύχτα σκάνε 
Γιάννης Πρεβενιός Συνεργασία με την Μαλβίνα Κάραλη (1998)
https://www.youtube.com/watch?v=T9S1GLN7kuI
Χιουμοριστικό τραγούδι στην εκπομπή "Malvina Hostess" της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη. Τους στίχους έγραψαν οι Θόδωρος Φαράκλας και Γιάννης Πρεβενιός ο οποίος τραγουδά και παίζει κιθάρα. Η μουσική είναι από το τραγουδιού "Μια Φωτοβολίδα" του Ορφέα Περίδη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες