22/9/15

ΒΑΒΥΛΩΝΑ 1997--2003

Αρχική Σύνθεση
Πρίγκιπας (Πέτρος Ντομπροβόλσκι, MC),
Πυροβάτης (Δημήτρης Μαντζούτσος, MC),
Βέβηλος (Θανάσης Κατσαντώνης, MC),
Κύρος (Γιώργος Γεωργίου, DJ),
Θηρίο (Κώστας Δράκουλας MC/DJ),
Παράφρων (Μίλτος Βουργίδης, MC ),
Μέθυσος (Μιχάλης Κουϊνέλης, MC)
Όγδοο μέλος αποτελούσε ο Σάτυρος ο οποίος δεν ήταν φυσικό πρόσωπό αλλά "ενσάρκωση" των στίχων των Active Member κάτω από αυτό το ψευδώνυμο.

Οι Βαβυλώνα ήταν ένα ελληνικό hip-hop/low bap/rapcore συγκρότημα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1997 από τους Active Member και τον Loyal-T. Η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε αρκετές φόρες με την πάροδο του χρόνου και συμαδεύτηκε με την αποχώρηση, προσθήκη αλλά και με την επιστροφή παλιών μελών. Μεταξύ των καινούριων και παλιών μελών υπήρξαν πολλές προστριβές για το αν θα έπρεπε να έχει το συγκρότημα φυσκό ήχο ή όχι, ενώ πρόβλημα δημιουργήθηκε και την Freestyle Productions. Αποτέλεσμα όλων αυτών των συνεχών διαφωνιών, διεργασιών και αλλαγών ύπηρξαν η δημιουργία των Βαβυλώνα 2000 και η X-Βαβυλώνα. Το κύκνει άσμα του συγκροτήματος ήρθε το 2003, στο Cd-Single "Γης Μαδιάμ".

ΒΑΒΥΛΩΝΑ - Παράφρων
https://www.youtube.com/watch?v=-kq9r8Zqg5s
Στίχοι: Μίλτος Βουργίδης, Παράφρων
Μουσική: Δημήτρης Μυτακίδης B.D. Foxmoor

"Μόλις άκουσα για πρώτη φορά το κομμάτι και μάγκες μου σηκώθηκε η τρίχα..." George Kots
ΒΑΒΥΛΩΝΑ - Βέβηλος
https://www.youtube.com/watch?v=J864xtWH-zA
Στίχοι: Θανάσης Κατσαντώνης, Βέβηλος 
Μουσική: Δημήτρης Μυτακίδης B.D. Foxmoor

 

ΒΑΒΥΛΩΝΑ - Τα τέρατα παίζουν ακομα
https://www.youtube.com/watch?v=1c1SmxImkME
Από το ομώνυμο άλμπουμ. Στο δίσκο αυτό, οι Βαβυλώνα κάνουν στροφή, εμπλουτίζουν τον ήχο τους με φυσικά όργανα και αποκτούν nu-metal χροιά.

2 σχόλια:

  1. Το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP/CD από την ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ με τίτλο "Βαβυλώνα" ενώ η πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση ήταν τον Σεπτέμβρη του 1997 στο La Rocka. Αργότερα ήρθε και ο πρώτος ολοκληρωμένος τους δίσκος με τίτλο "Αρχή Επί Τέλους". Για το δίσκο γυρίστηκαν δύο βιντεο-κλιπ, το Παράφρων και το Βλακειάδα 2004. Την ίδια χρονιά αποχωρεί από το σχήμα ο Κύρος (πλέον γνωστός ως DJ Marble) ο οποίος και αργότερα αντικαταστάθηκε από το Φάντασμα. Με αυτή την δομή κυκλοφορούν στις αρχές του 1999 ένα CD Single και αργότερα την ίδια χρονιά τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο το "Κουαρτέτο Των Στοιχειών" η οποία θα ήταν και η τελευταία για τα περισσότερα αρχικά μέλη. Για το δεύτερο αυτό δίσκο, γυρίστηκε βίντεο κλιπ για το τραγούδι "Πολισμανία", το οποίο όμως δεν προβλήθηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση λόγω λογοκρισίας.
    2000

    Στις 6 Μάιου του 2000, ο Πυροβάτης, που ήταν και το παλιότερο μέλος της Freestyle απ' όλους τους Βαβυλώνα, πέθανε από υπερβολική δόση μετά από χρήση ηρωίνης.[εκκρεμεί παραπομπή] Αργότερα, οι Βαβυλώνα θ' άλλαζαν πλήρως μορφή καθώς ο Νεοϋορκέζικός hip-hop ήχος τους θα εμπλουτίζονταν με φυσικά όργανα (ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο, drums) αποτέλεσμα της εισχώρησης του συγκροτήματος Synteleia στο σχήμα δίνοντας πια ένα nu-metal ήχο. Ο Μέθυσος και το Φάντασμα δεν συμφώνησαν με αυτή την αλλαγή και αποχώρησαν από το σχήμα ενώ ο Πρίγκιπας είχε ήδη αποχωρήσει νωρίτερα. Η νέα μορφή των Βαβυλώνα τόσο στον ήχο όσο και στα άτομα που θα τους αποτελούσαν πλέον έφερε και την προσωρινή αλλαγή του ονόματος του συγκροτήματος σε Βαβυλώνα 2000. Τα μόνα μέλη που είχανε μείνει από το αρχικό σχήμα ήταν το Θηρίο και ο Παράφρων. Τα μέλη των Synteleia αποκτήσανε ελληνικά ψευδώνυμα, χαρακτηριστικό των Βαβυλώνα, Χαμηλός (μπάσο), Γυάλινος (κρουστά) Φύλακας (ηλεκτρική κιθάρα) ενώ στους Βαβυλώνα 2000 μπήκε και το Χτικιό από τους GFN (Good For Nothing)/Κακό Συναπάντημα.
    2001-2002

    Το συγκρότημα έβγαλε ένα CD-Single με αυτήν την μορφή από την V2 Records ενώ το Χτικιό αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Ντελάλης. Ο τρίτος δίσκος των Βαβυλώνα, χωρίς το 2000 πλέον στο όνομά τους, κυκλοφόρησε με τίτλο "Τα Τέρατα Παίζουν Ακόμα". Προς το τέλος του 2001 οι Βαβυλώνα φαίνονται να αποστασιοποιούνται από την Freestyle Productions καθώς μαζί με τα Στοιχειά και τους Στίχοιμα πραγματοποιούσαν κοινές ζωντανές εμφανίσεις οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους δεν είχανε την υποστήριξη που θέλανε από την Freestyle [2]. Η οριστική ρήξη στις σχέσεις των τριών συγκροτημάτων με την Freestyle Productions ήρθε με την απουσία τους από το low bap festival, εκτός από την μέρα που είχανε ζωντανή εμφάνιση, καθώς η τελευταία μέρα είχε χαρακτηριστεί ως η μέρα που θα "γεννιόταν" το low bap και θεωρούνταν σημαντική. Με την αλλαγή του χρόνου δημιουργήθηκε μια αντιπαράθεση μεταξύ των δυο πλευρών ως προς την χρήση του ονόματος Βαβυλώνα. Τα μέλη που αποχώρησαν συνέχισαν να χρησιμοποιούν το όνομα στα πρώτα τους live μετά την αποχώρηση τους ενώ στην Freestyle Productions άρχισε η επανίδρυση του σχήματος με παλιά και νέα μέλη. Αν και τα δικαιώματα του ονόματος ανήκαν στον Παράφρων, τελικά παραχώρησε το όνομα και έτσι οι Βαβυλώνα που αποχώρησαν χρησιμοποιούσαν προσωρινά το όνομα X-Βαβυλώνα ενώ το Φεβρουάριο του 2002 κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος των Βαβυλώνα με τίτλο "Επί Τέλους", τροποποίηση του τίτλου του πρώτου δίσκου. Ο τέταρτος δίσκος βρίσκει τον Πρίγκιπα, τον Μέθυσο, το Φάντασμα και τον Σάτυρο πίσω στο σχήμα ενώ τα νέα μέλη ήταν το Κοράκι, ο Πορφυρός (DJ) και ο Ίσκιος.
    2003

    Το νέο σχήμα για άλλη μια φορά δεν ευδοκίμησε καθώς αποχώρησαν από την Freestyle Productions ο Πρίγκιπας, ο Μέθυσος και το Φάντασμα. Στην θέση τους μπήκαν οι Ταξιδιώτης από τους Κακό Συναπάντημα, ο Ριζικός από τους D.O.D και ο Σαλτιμπάγκος. Κυκλοφόρησαν ένα CD-Single από την νεοσύστατη δισκογραφική της Freestyle Productions, 8ctagon η οποία ήταν και η τελευταία επίσημη κυκλοφορία των Βαβυλώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δισκογραφία

    Άλμπουμ

    Αρχή Επί Τέλους (ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ/Freestyle Productions, 1997 – LP, CD)
    Το Κουαρτέτο Των Στοιχειών (ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ/Freestyle Productions, 1999 - CD)
    Τα Τέρατα Παίζουν Ακόμα (V2 Records Greece/Freestyle Productions, 2001 - CD)
    Επί Τέλους (Intro/Freestyle Productions, 2002 - CD)

    cxscc
    Singles / EP

    Βαβυλώνα (ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ/Freestyle Productions, 1997 - CD)
    Πολισμανία / Αλήτης Στην Χώρα Των Θαυμάτων (MINOS-EMI/Freestyle Productions, 1999 - CD)
    Βαβυλώνα 2000 (V2 Records Greece/Freestyle Productions. 2001 - CD)
    Γης Μαδιάμ (8ctagon, 2003 - CD)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνολικες Προβολες